Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tervezz előre, vágj bele, és gyönyörködj!

Tervezz előre, vágj bele, és gyönyörködj!

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy nagyon csábítóan néz ki egy nappali hatalmas ablakokkal körberakva. Rengeteg természetes fény áramlik be a helyiségbe, esténként pedig sokat dob a hangulaton a földig leomló függöny. Mielőtt azonban rohannánk kivésni a nappali falát, és hatalmas ablakokat vásárolni, gondoljuk át ezt a kérdést alaposan: a hatalmas ablakoknak is megvannak a maguk hátrányai, ezért sincs ilyen minden házban.

Szerencsére, ha van némi rálátásunk a témára, a hátrányok nagyrészt kiküszöbölhetők. Gyakran emlegetik például a nagy ablakok hátrányaként, hogy a télen kiszökik a meleg, nyáron pedig bejön a kánikula. Nos, a mai technológiával gyártott ablakok esetében ezeket már nem igazán kell komolyan venni, hiszen a modern ablakok kiváló hőszigetelő képességgel bírnak

Gondolkodj előre, vonj be szakértőket!

Mindig is jó ötlet lesz korszerű nyílászárót vásárolni, hiszen lakberendezési és energetikai szempontból is maximális eredményeket érhetünk el azáltal, hogy az ajtót, ablakot megfelelően választjuk ki! Ehhez nem minden esetben elég a szemünkre, az esztétikai érzékünkre hallgatni, fontos, hogy szakértők bevonásával meggyőződjünk arról, hogy az álmaink szilárd lábakon állnak.

Legrosszabb esetben előre kiderül, hogy az elképzelésünk abban a formában, ahogy eddig gondoltuk nem helytálló, de szükség esetén egy kis átalakítással, vagy újragondolással közelebb juthatunk a 100%-os elégedettséghez! Hogyan? Ismerni kell a legmodernebb megoldásokat, melyek azon felül, hogy elhozzák nekünk a természetes fény örömét, megóvnak minket a természet viszontagságaitól, és hosszú évekre biztosítják számunkra a régóta áhított komfortot.

A hőszigetelés alapvető igény

Bizonyára volt már olyan élményünk, hogy télen, a jó meleg lakásban odamegyünk az ablakhoz, és ott húz a hideg. Nem kellemes, főleg, ha az ablak közelében van a kanapé, vagy hálószoba esetében az ágy, ezért miközben pihenni, dolgozni próbálunk, folyamatosan szembesülnünk kell ezzel a problémával. A modern nyílászárókkal kapcsolatosan azonban ez az aggodalom már alaptalan, ugyanis a nyílászárók hőszigetelő képessége is megfelel az energiatakarékosság követelményeinek.

A gyártási technikák fejlődésének hála a modern módszerekkel gyártott ablakok tökéletesen illeszkednek, az üveg stabilan a helyén van, nincsenek rések, kis zeg-zugok, ahol a hideg bejöhet. Egy hőszigetelt ház tökéletes kiegészítőiként funkcionálnak, sokat hozzátesznek a ház hőszigeteléséhez.

Szellőzés és nyitási irányok

A maximális szigetelés furcsa módon összefügg a szellőző képességgel is, hiszen a penészgombák, a párásodás, csepegés, beázás kiszorítása valójában a megfelelő szellőztetés fejében válik teljessé. Ma már beépített és szabályozható szellőzők biztosítják számunkra a teljeskörű védelmet. Emellett az is lényeges, hogy a legelején (szó szerint) résen legyünk és a beállításnál, beszerelésnél hozzáértőkre bízzuk magunkat!

A friss levegő beengedése, a konyha, a fürdők, vizes helyiségek, de ugyanígy a nappali, a hálók szellőztetése igazi kényelmi faktor egy modern háztartásban. Ezért jó előre érdemes azt is megtervezni, hogy hova kerül a villanykapcsoló, az ülőgarnitúra, az íróasztal, vagy épp a szobanövények, még akkor is, ha később valamelyest fenntartjuk a változtatás jogát egy átalakítás során. Ismernünk kell a nyitási irányokat, a komplex megoldásokat az ajtók, ablakok esetében.

Így kiderül, hova érdemes egy tolóajtót, egy billenő, vagy bukó ablakot beszerelni, hogy a buksik és a jó hangulat is épségben megmaradjanak, és az ablak ne lógjon be a gáztűzhely, vagy épp a tévé elé.

Az árnyékolás felérhet egy légkondival!

A nyári meleg szempontjából a hőszigetelés mellett még két dologra érdemes figyelmet fordítani: merre néz az ablak, és hogyan tervezzük árnyékolni. A déli és nyugati fekvésű helyiségeket ugyanis a nap nagy részében éri napfény, ezért nyáron nagyon felmelegedhetnek. Az árnyékolástechnika ezeknél a helyiségeknél kulcsfontosságú. A redőny nagyon jó megoldás, és ez a leginkább közkedvelt is, de a spaletta és a zsalugáter is segíthet megőrizni a benti hőmérsékletet.

Szerencsére a mai modern nyílászárók rengeteg színben és kivitelben elérhetők, így nem kell azon aggódni, hogy a szimpla fehér műanyag nem passzol a lakás fa bútorzatához, vagy épp a letisztult, bézs árnyalatokhoz. Fa utánzatok és széles színválaszték érhető el mind az ablakok, mind könyöklők, párkányok választékában!

Keress minket bizalommal!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás