Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Zajos helyen élsz? Jól válaszd meg a nyílászáróidat!

Zajos helyen élsz? Jól válaszd meg a nyílászáróidat!

A mai, modern nyílászáróknál a hőszigetelő képesség mellett már szinte alapnak számít az is, hogy a zajszűrésben is remekeljenek. Ez különösen akkor fontos, ha az ember olyan helyen él, ahol nem éppen csendes a környezet, de fontos számára, hogy a lakásából ki tudja zárni a nemkívánatos zajokat, tudjon rendesen pihenni. Nyilvánvalóan nem egy kellemes vidéki családi házban lesz ez az elsődleges szempont, de annak, aki a nagyváros közepén él, ahol folyamatosan nagy a forgalom, egyértelműen jobban számít, mennyire szűrik a zajt az ajtók és ablakok.

Drágábbak, de megéri a nyugalomért

Az ajtók és ablakok különböző mértékben képesek szűrni a zajt. Vannak olyan típusok, amelyeknél ez a tulajdonság kifejezetten hangsúlyos – érdemes ezek között körülnézni azoknak, akiknek prioritást élvez a zajszűrés. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a nyílászárók drágábbak, mint azok, amelyek kevésbé tudják kint tartani a környezet hangjait, de a kényelem, illetve a nyugodt pihenés mindenképpen megéri ezt a ráfizetést, amennyivel többe kerül egy zajszűrős ajtó, illetve ablak. Hiszen az otthonunknak nyugodt helynek kell lennie számunkra, a nyugalmat pedig csak úgy lehet biztosítani, ha nem kell szenvednünk a környezetünkből érkező nemkívánatos hangok elviselésétől.

Műanyag ablakaink segítenek Önnek ebben, hisz a többkamrás szárnyprofil ill. a 2-3 soros tömítés biztosítja a tökéletes hő- és hangszigetelést.

Hangszigetelés a lakáson belül is

A hangszigetelő képességre való igény megjelenhet a lakáson belül is, mert adott esetben fontos lehet, hogy egy-egy helyiséget úgy tudjunk elzárni a többitől, hogy minél nagyobb csendet biztosíthassunk. Egy lakásban sokszor több ember is él, ekkor pedig igazán kényelmetlen lehet, ha valakinek csendre van szüksége, és a többiek ezért nem végezhetik a mindennapi tevékenységüket, vagy éppen végzik, de zavarják azt, aki csendet igényelne.

A hangszigetelt beltéri ajtókkal megoldhatjuk ezt a problémát, ugyanis segítenek abban, hogy egy adott helyiségbe kevésbé szűrődjenek be azok a zajok, amiket a többiek generálnak. Ez jól jöhet például akkor, ha valaki otthonról dolgozik, amihez nyugodt környezetre van szüksége, vagy rendszeres éjszakai műszakos, ezért napközben szeretne pihenni, aludni egy kicsit. Nyilvánvalóan nem várható el emiatt, hogy az élet megálljon a házban, ezért olyan megoldásra kell törekedni, ami mindenkinek megfelel.

A könnyített lenrost betéttel és automata küszöbbel ellátott (zajszűrős) ajtó pedig éppen ilyen lehet.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás