Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Válasz irodaajtót egyszerűen, három lépésben

Válasz irodaajtót egyszerűen, három lépésben

Bármilyen irodáról legyen szó, kiemelt jelentőséggel bír az, hogy milyen nyílászárókat alkalmazunk benne. Elvégre a jó minőségű székeken és asztalokon sem szokás spórolni. A hatékony munkához a megfelelő falak, ajtók és ablakok megléte is elengedhetetlen. Ahhoz viszont, hogy megtaláljuk a legjobbat, azt kell elsőként végiggondolni, hogy mire is van szükség.

Általánosságban elmondható, hogy a fókuszált munkavégzéshez nyugalomra van szükség. De hogyan is lehetne úgy dolgozni, hogy a kollégák zsivaja behallatszik a társalgóból? Na, és mi a helyzet akkor, hogyha szellős, átlátható irodára van igény, de nem szeretnénk feláldozni a szigetelést sem? Az alábbi lépésekkel könnyedén megtalálhatod a legjobbat mindenki számára.

1. Egy kis közvélemény-kutatás

Mielőtt belevágnál az iroda felújításába, célszerű a kollégákat is megkérdezni, hogy mi az, amire igazán szükségük lenne. Erőteljesebben szeparált helyiségekre? Több természetes fényre? Ezek mind fontos kérdések, és mivel nem egyedül használjuk a helyiséget, ezért a többiek igényei, véleménye is fontos.

Persze, megeshet, hogy a vélemények ütköznek és kompromisszumokat kell kötni. Ugyanakkor a vélemények összegyűjtésével közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy olyan megoldást találj, ami lehetővé teszi a nyugodt és produktív munkavégzést. Az igények fényében már szűkíthető a kör, amelyek közül választhatsz, így hamarabb és könnyebben találhatod meg az ideális megoldást.

2. Górcső alatt a helyiség adottságai

Azt, hogy milyen ajtó kerülhet majd végül az irodába, nagyban meghatározza az is, hogy milyen adottságai vannak a különböző helyiségeknek. Ez a lépés szorosan összekapcsolódik az elsővel, hiszen ezek együttes mérlegelésével jelentősen könnyebbé válik majd a kiválasztás folyamata a vásárlást megelőzően.

De hogyan igazodjunk ezekhez az adottságokhoz? Például úgy, hogy egy sötét, kevés ablakkal rendelkező szobába világos vagy üvegezett ajtót helyezünk, ami világosabbá teszi a teret. Ha pedig kicsi az előtér, akkor ajtó helyett célszerű lehet egybenyitni a konyhával vagy a társalgóval, mert így kevésbé tűnik majd szűkösnek.

Utóbbit természetesen csak olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol a zajok nem okoznak problémát. Ajtó híján ugyanis ezeket nem lehet majd kizárni.

3. Egyeztesd a stílusokat

Kétségtelen, hogy a különböző dizájnokat és formákat egy kis leleményességgel jól lehet keverni. Az viszont fontos, hogy mindig törekedj a harmóniára. Egy letisztult, kék és fehér színekkel operáló irodahelyiségbe nem lenne szerencsés sárga nyílászárót elhelyezni. Ugyanakkor megtörheted az egyhangúságot valamilyen kontrasztos színnel, például feketével, ami egyébként is mindenhez passzol.

Könnyebb a helyzet akkor, hogyha üvegajtók mellett döntöttetek. Így ugyanis nem kell majd a színeket egymáshoz igazítani. A mintákkal viszont jobb óvatosan bánni, mivel ezekkel is könnyű melléfogni. Ha irodába keresel ajtót, akkor jobban jársz, ha egy visszafogottabb, minimál dizájnnal ellátott ajtót választasz.

Egy jó elrendezésű iroda nem csak azért jó, mert segíthet növelni a produktivitást. A kellemes légkör ugyanis arról is gondoskodik, hogy a kollégák szívesen lépnek be reggel az ajtón, ami elengedhetetlen kelléke az eredményes együttműködésnek. Ezért is fontos, hogy a döntést alaposan megfontold a nyílászárók kiválasztásakor is.

Beltéri ajtóink között számos alternatívát találhatsz, melyek irodai felhasználásra is kiválóak. Legyen szó karcvédett, lemezelt vagy fa modellekről, mindegyikből változatos kínálat áll rendelkezésre és akár egyéni igényekre is alakíthatóak.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás