Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tűzgátló ajtók a biztonságért

Tűzgátló ajtók a biztonságért

Amikor egy lakást vagy házat felépítünk, berendezünk, az esztétikumon kívül nagyon fontos odafigyelni a biztonságra is, hiszen még a legnagyobb óvatosság ellenére is történhetnek balesetek. Mivel egy lakásban elég sok elektromos berendezés található, fennáll a veszélye annak, hogy esetleg tűz üt ki valamilyen elektromos zárlat vagy egyéb hiba miatt. Ilyen esetben nagyon sokat tud segíteni a károk minimalizálásában, valamint a lakásban lévő egyének biztonságának biztosításában, hogy a tűz nem terjed tovább az érintett helyiségből.

Mi van egy tűzgátló ajtóban? 
  • saroktok 
  • négy oldalon falcolt lapszerkezet 
  • tűzgátló és füstgátló intumex tömítés
  • kilincsgarnitúra
  • magasságban állítható pánt
  • rugós pánt
  • eltávolítható küszöb szerkezet
  • BB-PZ átalakítós zárszerkezet
  • Érvényes Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolás (TMI)

 

A tűzgátló ajtó beépítése

Az ajtó elem tartalmazza mindezeken kívül a falazó karmokat, melyek a kőműves beépítéshez kellenek. Ezek egy mozdulattal, szerszámok felhasználása nélkül kihajthatók a tokból, ugyanakkor az utólagos beépítéshez szükséges furatok is rendelkezésre állnak. Az ajtó nyitásiránya átalakítás nélkül, a szerkezet fejre fordításával megváltoztatható. Tűzgátló ajtóink a magyar szabványnak megfelelő méretekben is kaphatók, így be lehet őket építeni anélkül, hogy szélesebb vagy éppen keskenyebb nyílást kellene biztosítanunk.

 

Miért fontos a tűzvédelem?

Ahogy már említettük, a modern háztartásokban nagyon sok elektromos eszköz található meg. Bár ezeket is igyekeznek már egyre biztonságosabbá tenni különböző villanyszerelési technikákkal, illetve magát a hálózatot is, mégis előfordulnak meghibásodásokból adódó tűzesetek. Az elektromos berendezések kétségtelenül könnyebbé teszik az életünket, hiszen sok munkát elvégeznek helyettünk a háztartásban (gondoljunk például a mosógépre vagy a mosogatógépre), azonban ha szigorúan nézzük, egyúttal veszélyessé is teszik az életünket. Tűzgátló ajtók használatával azonban ezt a veszélyt lényeges mérsékelhetjük.

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás