Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tudta, hogy az ajtók sem egyformák? Íme...

Tudta, hogy az ajtók sem egyformák? Íme...

Számtalan oka lehet, hogy a szabvány méretű beltéri ajtó mérete nem megfelelő a tervezett helyre.

Felsorolható a tervezési hiba, a formai sajátosságok, illetve a beépítés módja.
Az ajtónyíláson utólag változtatni sokkal költségesebb és bonyolultabb, mint egyedi méretű ajtót rendelni.

 

Beltéri ajtók méretszámítási hibái:

Jelenleg Magyarországon a beltéri ajtókat illetően többféle szabványt alkalmaznak. Van a  magyar szabvány, ( a lakóépületeknél legelterjedtebb  a Magyar szabvány MSZ . Lakás és családi házépítéseknél ezt alkalmazzák. Lakhatási engedélyek kiadásánál az MSZ iránymutatóit alkalmazzák. Valamint a Magyarországon illetve Magyarországra gyártott nyílászárók méreteit ehhez igazítják!) a DIN szabvány, az ÖNORM méretrend szerinti, illetve lengyel szabványok. Ezzel kevesen vannak tisztában, arról pedig még kevesebbet tudunk, hogy a szabványok között is akad névleges méret. A magyar szabvány a falnyílás méretét határozza meg. Ezzel csak annyi a hiba, hogy a falnyílás méretét az aljzatbetontól számítják, és mire a végleges méret kialakul, (felkerül a falra a burkolat, esetenként szigetelés is) ezért az ajtó méretéhez már egyáltalán nem passzol.

 

A másik gyakori hiba, hogy tervezésnél nem számolnak a falfülekkel, kávákkal, illetve a tokfogadókat sem tervezik be az ajtónyílásba. Ennek köszönhetően a szabványajtó nem fér be.

 

Így az utólag beépíthető MDF tok már alkalmatlan az ajtó beépítésére. Ha szakszerűen mérik fel az igényeket, (Általában belső vakolás után tudunk pontos méreteket mérni. Mivel utólag beépíthető tokokról van szó a beépítést mindenképpen a festés, padlólapozásés parkettázás  befejezésére ütemezzük!) kiderül, hogy a szabvány méretű ajtó nem megfelelő, tehát egyedi méretű beltéri ajtóra lesz szükség.

 

Egy jó minőségű ajtónak vannak méretbeli határai:

 

Az egyedi méret határai: Szélességben a legkisebb falnyílás méret 650 mm (átjárhatósága 566mm )

 

Magasságban legalább 2000 miliméterrel kell számolni.
Szélességben az egyszárnyú ajtónál a 1200mm, magasságban 2400mm. Esztétikusnak és jól használhatónak a 900 illetve 1000mm széles és 2100 mm magas ajtó számít.

 

Az ajtó beépítéséhez 60 mm-es falvastagság már megfelelő, ez különösen a panel lakásoknál számít. Egy régi épületnél azonban 500-600 mm falvastagságig is megoldható az ajtó beépítése.

 

Hol és hogyan keressünk beltéri ajtót:

Az Aranyablak Kft. legyártja az Ön igényeinek megfelelő ajtót, a legkedvezőbb áron.

 

Országszerte 33 üzletünkben elérhetőek vagyunk, ahol szakképzett eladóink segítenek kiválasztani a megfelelő ajtót.

 

Weboldalunkon keresztül is elküldheti egyedi ajtó megrendelését, és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

Bizonytalan az ajtó felmérésével kapcsolatban?

 

Szakembereink előre egyeztetett időpontban felmérik a helyszínen a nyílászárókat, és tájékoztatják Önt a lehetőségekről.

 

Esetleg gondot okoz a nyílászáró beszerelése?
Külön beépítésre szakosodott munkatársaink beépítik a nyílászárókat. Az esetlegesen kibontott, feleslegessé vált régi szerkezeteket azonnal, elszállítjuk a helyszínről és gondoskodunk az előírásoknak megfelelő további hulladékkezelésről.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás