Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tolóajtók vagy harmonikaajtók: a megfelelő választás a konyhába

Tolóajtók vagy harmonikaajtók: a megfelelő választás a konyhába

Melyiket válasszam: tolóajtót vagy harmonikaajtót? Hogyan találjam ki, hogy élvezhetem annak minden előnyét? Természetesen fontos, hogy a modell illeszkedjen otthonod megjelenéséhez, de a funkcionalitást sem szabad elhanyagolni. Segítünk, hogy megismerj mindent, amit a tolóajtókról és harmonikaajtókról tudnod érdemes.

A konyhaajtó kiválasztása döntő jelentőségű!

Otthonodnak minden helyisége praktikus és kényelmes kell, hogy legyen. Ezért kell a bútorokat, dekorációkat, és mindenekelőtt az elválasztó elemeket ennek megfelelően alakítani.

Tehát a megfelelő konyhaajtó kiválasztásához meg kell határoznod, hogy pontosan milyen szerepe lesz a család életében. Vagyis dönthetsz úgy, hogy egy nyitott teret két külön helyiséggé alakítasz tolóajtók segítségével. Vagy élvezheted a természetes megvilágítást, a harmonikus ajtók segítségével. Ha viszont főzés közben szeretsz a házban tartózkodó kíváncsi szemek elől elbújni, akkor az alumínium ajtó vagy a PVC ajtó a megfelelő választás.

Ha pedig a konyhaajtó üvegezésén gondolkodsz, miért is ne legyen az hőszigetelő üveggel ellátott, dupla üvegezésű ajtót? Nem fogod megbánni!

Miután eldöntötted, hogy mit szeretnél, már csak azt kell megvizsgálni, hogy be lehet-e szerelni, vagy elegendő-e a rendelkezésre álló hely. Ehhez bármikor kérhetsz ajánlatot az Aranyablak szakmailag felkészült csapatától!

A toló konyhaajtók előnyeiről

Mivel speciális zárási és nyitási rendszere van, valamint hatalmas üvegezett tere, a tolóajtók olyan előnyöket kínálnak, amelyeket a beszerelés után azonnal élvezhetsz.

Íme a 8 legfontosabb:

1. Ideális, ha a helyiségben nincs elég hely a csuklós ajtóknak, mivel a nyílás a fal mellett vagy akár a falban történik.

2. Rengeteg természetes fényt enged át, és pénzt takaríthatsz meg a villanyszámlán is.

3. A nagy tömítettségnek köszönhetően minőségi hang- és hőszigetelést biztosít.

4. Felszerelhető a belső falakra, hogy két helyiséget lehatároljon, és kívülre is,  az erkélyre vagy teraszra való átmenethez.

5. A kiváló minőségű vasalatnak és az ellenálló üvegnek köszönhetően védelmet nyújt a betörés ellen.

6. Az elegáns dizájn modern megjelenést kölcsönöz és nagyítja a belső teret.

7. Gyorsan szellőztetheted azt a helyiséget, ahol a tolóajtók fel vannak szerelve.

8. Hosszabb élettartamú és nagyobb a sérülésekkel szembeni ellenállása, mint a lengőajtóké.

Érdemes harmonikaajtót választani a konyhába?

Az elnevezés szerint a harmonikaajtók különleges formájúak, ami lehetővé teszi az oldalra nyitást és a lécek összecsukását. Így teret nyerhetsz, ha a konyhában nincs sok hely. De vajon a harmonikaajtó a megfelelő választás a konyhádban?

Leggyakrabban műanyagból vagy fából készülnek. A műanyag harmonikaajtó a következő előnyökkel jár:

  • könnyű használat az alacsony súly miatt;
  • alacsony vásárlási és telepítési költségek;
  • könnyű karbantartás;
  • egyedi megjelenés, amely magára vonzza a tekinteteket

De beszélhetünk hátrányról is, mint például

  • a hang- és hőszigetelés hiánya;

A fa harmonikaajtóknál az előnyöket az is mutatja, hogy például a lengőajtókhoz képest csökkennek a költségek. És bár a fa harmonikaajtók megjelenése igen tetszetős, a hő- és hangszigetelésük alacsony.

Vedd figyelembe az összes szempontot, amelyet a konyhaajtónak teljesítenie kell, és válaszd ki a megfelelő modellt a tolóajtók vagy a harmonikaajtók között.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás