Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Többfunkciós ajtók és ablakok

Többfunkciós ajtók és ablakok

Az ablakoknak az egyik funkciója, hogy beengedjék a lakásba a természetes fényt, és kilátást biztosítsanak a környezetre. Ebben azonban nem merül ki, hogy miért is fontosak az ablakok. Ezeket használjuk szellőztetésre is, sőt, a benti hőmérsékletet is szabályozhatjuk valamennyire azzal, hogy kinyitjuk, vagy éppen becsukjuk őket. Persze ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőlük, jó minőségű ablakokra van szükség, amik magukban rejtenek olyan funkciókat, amiket ma már legtöbbször elengedhetetlennek.

De mik ezek a funkciók?

  • Többféle nyitási mód. Nem mindig kényelmes a hagyományos, íves nyitási forma, és nem is mindig van rá szükség. Főzés közben a konyhában például elég lehet a bukóablak, hogy a párát kiengedjünk, frissüljön a levegő odabent, máskor azonban mégiscsak jól jöhet, ha rendesen is ki tudjuk nyitni az ablakot. Sok ablak ma már többféleképpen is nyitható, így ki lehet használni mindenféle nyitási funkciót egyetlen ablakban – vagy akár erkélyajtóban.
  • Hőszigetelő képesség. A régi, huzatos nyílászárókat mostanra szerencsére elfelejthetjük, már nem merülhet fel, hogy egy ablak vagy ajtó annyira átengedje a levegőt magán, hogy a közelében érezni is lehessen a különbséget. Ez nagymértékben hozzájárul az energiahatékonysághoz, valamint a lakásban jellemző komfortérzethez is, ezért érdemes figyelni a nyílászárók kiválasztásánál erre a kitételre is.
  • Árnyékolástechnikai kiegészítők. Ezek már nem tartoznak szervesen magukhoz a nyílászárókhoz, de kérhetők pluszban, és mi tagadás, érdemes is élni a lehetőséggel. Egy redőny az ablakon nagyon meg tudja könnyíteni az életet a fényszabályozás terén, de akár a belső hőmérséklet szabályozásában is segít abban az értelemben, hogy nyáron kint tartja a nemkívánatos napsugarakat, ezzel pedig a meleget is.
  • Párkányok és könyöklők. Ezek kiváló tárolóhelyek, vagy akár dekorációs kellékek helyeként is funkcionálhatnak. Sokan például virágokat raknak az ablakpárkányra, ezzel téve kellemesebbé a környezetet.

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás