Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tippek, ha te is üveges, műanyag bejárati ajtót szeretnél!

Tippek, ha te is üveges, műanyag bejárati ajtót szeretnél!

Manapság a külső térre szánt bejárati ajtók nagyon széles választékban megtalálhatóak, legyen az fából készült vagy műanyag ajtó. Most könnyedén összeegyeztetheted az igényeidet az anyagi kereteiddel, az alap kiviteltől a luxus kategóriáig. Mindez nagyszerű hír, azok számára, akik ajtó vásárlás előtt állnak, és úgy érzik, hogy nem tudnak kiigazodni a nagy kínálatban.

Azonban mielőtt belevágnál, van néhány tényező, ami felett nem érdemes átsiklanod, hiszen a megjelenés mellett mégiscsak a biztonságé a főszerep. Erre a célra több szempontból is jó választás az üveges műanyag ajtó. Most cikkünkből megtudhatod azt is, hogy miért!

Mi határozza meg a stíluson és anyagiakon kívül a választást?

A környezeti viszonyokat először mindig fel kell mérni. Különösen igaz ez műanyag ajtó vásárlása előtt, mivel ez határozza meg, hogy mire van szükség, mint például nagyobb hő- és hangszigetelésre. Ha megvan az alaptípus, azt követően egyéb alternatívákkal érhetünk el tökéletes végeredményt.

Míg a zárválasztással lehet növelni a hosszú élettartamot, a csúcstechnológiát képviselő automata küszöbökkel kizárható a lakásból minden külső zaj és szennyeződés, addig az üvegezés biztonságot és egyedi karaktert biztosít a műanyag bejárati ajtónak. A profilválasztás mellett tehát ugyanúgy fontos a megfelelő üveg kiválasztása is, ahol figyelni kell a hőáteresztés minőségére.

Miért jó nekem, ha üveges műanyag bejárati ajtót választok?

Tudtad, hogy az üvegezéssel, nemcsak a hideget vagy a külső zajokat tudod kizárni a lakásból, hanem a hívatlan vendégeket is? Az üvegezésnél pedig egyéb esztétikai szempontok alapján kérhetsz reflexiós, savmart és különféle katedrál üvegeket is?

Ha pedig ajtó tekintetében az elegáns fehér szín helyett valami másra vágysz, nálunk felár ellenében arany és sötét tölgy, antracit szürke, dió és mahagóni közül is válogathatsz kedvedre.

Üvegréteg vastagsága, és ami mögötte van

Ha te is laikus vásárlóként állsz a műanyag ajtó előtt bizonyára megfogalmazódott benned a következő kérdés: milyen rétegű üvegezést válasszak?

Választhatsz két- vagy három rétegű üvegezést, a siker kulcsa a minél kisebb számban rejlik. Mindez számszerűen a 2 rétegű üvegeknél a legjobb érték  1,0 W/m2*K, a 3 rétegű üvegekkel pedig elérhető a 0,5 W/m2*K.

Hétköznapi használat szempontjából az üvegréteg két legkiemelkedőbb sajátossága a korábban említett hő- és hangszigetelési tulajdonságuk. Így a meleg időszakban, akár több fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet a lakásban. Továbbá, a hőveszteség miatt, télen jóval kevesebb energiát kell felhasználni a lakás fűtésére. Éppen ezért különös gondot kell fordítanunk arra, hogy ezek tudatában már az elején a lehető leghatékonyabb döntés születhessen.

Két vagy három rétegű legyen?

Ugyanabban a vastagságban készült 2 rétegű üveg hangszigetelése jobb, mint a 3 rétegűé. A két rétegű műanyag ajtók egyértelműen két üveglapból állnak össze, ami között vákuum keletkezik, ami rengeteg pozitív hatással jár. Azok számára tehát mindenképpen ajánlatos a kétrétegű üvegezés, akik csendre vágynak, kizárva minden zavaró tényezőt.

A műanyag bejárati ajtó, a ház külső dísze, ezért fontos, hogy impozáns legyen. Széles panel kínálattal és modern technológiai felszereléssel állunk vevőink rendelkezésére. Kemény PVC-ből készült műanyag ajtóink nem igényelnek ismételt felületkezelést, stabil szerkezetűek, UV fényállóak, azaz megőrzik eredeti színüket, sok éven keresztül.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás