Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Télen is hasznát vesszük a redőnynek

Télen is hasznát vesszük a redőnynek

Az azonban már jóval ritkábban kerül szóba, hogy a téli hónapokban miért jó, ha van redőny a házon. Pedig ilyenkor is van haszna, ráadásul több szempontból is, így tényleg megéri áldozni rá, hiszen nem csak az év egy kis részében élvezhetjük az előnyeit.

Milyen előnyei vannak a redőnynek a téli hónapokban?

·         Segít kint tartani a hideget. Ahogy már említettük, a redőny valamennyit hozzátesz a hőszigeteléshez, és ez télen sincs másképp. Csodát persze nem kell várni tőle, önmagában nem tartja kint a hideget, de sokat felfog az üveg előtt a plusz réteg. Lassabban hűl le a lakás, ha van redőny az ablakokon, ezáltal a fűtésszámla is kevesebb lesz.

·         Jótékonyan elrejt. Télen hamar sötétedik, ezért a délután második felében már ég a lámpa a lakásokban – ami azt jelenti, hogy az ablakokon át kintről kitűnően be lehet látni.  A sötétítő függönyök közül kevés takar 100 százalékosan, de  a redőnyön át semmi sem látszik, tökéletesen elrejti a lakókat az idegen szemek elől.

·         A napfény télen is zavaró lehet, ha pont az ember szemébe süt. Az a napi pár óra napsütés jól tud esni, de nem akkor, ha például az étkezőasztalnál ülve, ebéd közbe kell miatta hunyorogni. A redőny ezt a problémát is tökéletesen meg tudja oldani. 

·         Éjszakai sötétség nappal. A redőny legnagyobb előnye minden egyéb megoldással szemben, hogy, ha teljesen lehúzzuk, éjszakai sötétséget varázsol a szobába akár a nap közepén is. Ha valaki nappal alszik, mert például éjszakás műszakban volt, ez nagyon sokat hozzá tud ahhoz járulni, hogy rendesen pihenhessen.

·         Zártabb házak. A redőny előnye a biztonságban is megmutatkozik: nem lehetetlen rajta átjutni, de jóval nehezebb, mint például betörni egy üveget. A lehúzott redőny egy plusz réteg védelmet biztosít, amit nem nagyon lehet gyorsan és könnyen kiiktatni, ezért egy esetleges illetéktelen behatoló kétszer is meggondolja, megéri-e próbálkozni vele. 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás