Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tavaszi felújítás? Ne feledkezz meg a redőnyökről!

Tavaszi felújítás? Ne feledkezz meg a redőnyökről!

Most még persze élvezzük a kellemesen langyos napsugarakat, azonban nemsokára itt a nyár, amikor a kellemesen melegből tűzforró hőség lesz, és nem győzünk majd menekülni a napsugarak elől. Nemcsak a hőmérséklet, a fény is zavaró lehet attól függően, hogy milyen időbeosztásban, ritmusban éljük a mindennapjainkat.

Nem a légkondicionáló készülékek és a dupla mennyiségű fűtőtest használata az egyetlen lehetőség, sőt! A modern nyílászárók és árnyékolók segítségével ezek használatát is lecsökkenthetjük, így sokkal egészségesebben, költséghatékonyabban üzemeltethetjük a háztartást! A felújítási támogatás keretein belül is intézhetjük az árnyékolástechnikai felújítást és nyílászárócserét. Ha ez az új lehetőség kerül szóba, mi is maximálisan támogatjuk vásárlóinkat a szükséges adminisztráció, számlázás tekintetében.

Miért érdemes előre megtervezni az árnyékolást?

Egyre többen odafigyelnek már a lakásvásárláskor és építési tervek készítésekor is a tájolás fontosságára. Ennek ellenére mindig adódhatnak olyan esetek, mikor az ideális tájolás ellenére egyedi igényeinket szeretnénk kielégíteni. Egy éjszakai műszakból hazatérő sötétben szeretne pihenni a déli fekvésű nappaliban, vagy a gyerekek tanulásához szükséges nappali fényt szeretnénk minél tovább elérhetővé tenni a keleti hálószobában?

Nem is beszélve a villanyszámla hektikus változásairól a szélsőségesebben hideg téli, és szélsőségesen meleg nyári időszakokban. Ilyenkor előtérbe kerülnek az árnyékolástechnikai megoldások, hiszen a lakás állandó hőmérsékletű és friss levegőjét nehéz megtartani. Ebben pedig ezek az eszközök sokat segíthetnek azáltal, hogy kizárják a forróságot. Mindemellett a korszerű ablakok mégis minimális szellőzést, friss levegőt biztosítanak a tökéletes komfort megteremtéséhez.

A redőny az egyik leghatékonyabb megoldás!

A legkézenfekvőbb megoldások a redőnyök, amikből bizonyos fajtákat akár utólag is fel lehet szerelni az ablakokra. Redőnyből nem mindegyik típus ilyen, de ha a nyílászárók beépítése során nem gondolkodtunk előre, nem kell csüggedni, mert azért léteznek utólagos, jól kombinálható megoldások is. A legnépszerűbbek a műanyag és az alumínium redőnyök, melyeket erős strapabírás és hosszú élettartam jellemez.

Fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, és a beszerelést mindenképpen szakemberrel végeztessük el, így biztosak ehetünk benne, hogy a redőny tökéletesen kint tartja majd a napsugarakat. Színek, anyagok szempontjából is széles a kínálat, így érdemes ezt is átgondolni a lakberendező, tervező, vagy éppen szakképzett eladóink segítségével.

Reluxák – gyors és könnyen szerelhető lehetőség

A reluxák a redőnyöknél kevésbé hatékonyak, de bármikor felszerelhetők utólag. Ha csak az a cél, hogy egy kicsit mérsékeljük a beszűrődő fényt, hogy ne üssön a szemünkbe a nap, de nem szeretnénk teljesen kizárni a világosságot, a reluxa tökéletes választás.

Jó döntés lehet például irodákba felszerelni, hogy senkinek ne süssön a szemébe a nap, és a monitorokat is jól lehessen látni, mégse legyen teljesen sötét, és ne melegedjen fel túlságosan a helyiség.

Szalagfüggöny, zsalugáter, roletta, spaletta, napellenző? Naná!

Az ablakok, teraszok fölé jó ötlet lehet napellenzőt felszerelni, ami akár feltekerhető kivitelben is kapható. Így, ha épp nem kell, nem akadályoz a kilátásban. Szalagfüggönyökkel, zsalugáterekkel, spalettákkal is szűrhetjük a beáramló fényt igény szerint, valamint a roletta és a sávroló is segítségünkre lehet ebben.

A sötétítő függönyök is képesek bizonyos mértékig elzárni a fényt, ma már egészen hatékony verziókat lehet kapni ebből a termékkategóriából is. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy hőszigetelés szempontjából a legjobbak is messze elmaradnak egy strapabíró redőny teljesítményétől.

Kérj ajánlatot, kérdezz minket!

Ezek alapján természetesen mindenki maga tudja eldönteni, melyik lehetőség ideális számára. Ugyanakkor a döntést megkönnyítve mi is rendelkezésre állunk, amennyiben árajánlat iránti igény, vagy szakmai kérdések merülnek fel.

Országos hálózatunk üzleteiben magas szinten képzett, segítőkész eladóinkkal is érdemes személyesen konzultálni, hiszen legtöbbször ez adja meg legtisztább képet a választás során.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás