Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tavaszi ajtócsere? Erre figyelj műanyag ajtó beszerelése esetén

Tavaszi ajtócsere? Erre figyelj műanyag ajtó beszerelése esetén

A tavasz a megújulás időszaka. Éppen ezért kiváló alkalom arra, hogy megejtsd a felújítási munkálatokat. A festés, csempézés és bútorcserék mellett remek lehetőség a nyílászárók cseréjére is. Egy jó minőségű bejárati ajtó nem csak új színt vihet a ház megjelenésébe, de a biztonságot is megsokszorozhatja.

A műanyag nyílászárók gazdaságos és biztonságos választást biztosítanak, legyen szó ajtóról vagy ablakról. Viszont mielőtt munkához látnál, nem árt, ha megismerkedsz egy kicsit közelebbről is ezekkel a darabokkal és az igényeikkel, ami a beszerelést és a karbantartást illeti. Az ismeretek elsajátításával rengeteg időt és fejtörést spórolhatsz meg.

Ismerkedjünk meg közelebbről a műanyag ajtóval

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a kérdéssel, hogy miért érdemes műanyag bejárati ajtóban gondolkodni. Ezek a nyílászárók nem csak masszívak, de akár acélmerevítéssel is kérheted. Ez az erős kialakítás és az 5 ponton záródó zár gondoskodik a lehető legmagasabb betörésvédelemről.

Ugyanis az, hogy egy ajtó mennyire ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, kulcsfontosságú a választás során. A nyári kánikula, a tűző napsütés, de akár a téli zimankó is komoly problémákat vethet fel egy nem megfelelő minőségű bejárat esetén. Te viszont ezt nyilván szeretnéd elkerülni, ezért figyelj arra, hogy strapabíró darabot válassz.

Az ajtó panelek HPL és PVC anyagból készülnek általában. Előbbi olyan ellenálló anyag, ami nem vetemedik és ellenáll az extrém környezeti hatásoknak is. Emellett, ha színes ajtót szeretnél, akkor kiváló választás, ha van rá igény, ebből is elkészítjük a nyílászárót. A PVC a hagyományos típust képviseli, ami szintén széles színválasztékot kínál és magas ellenálló képességgel rendelkezik.

Így gondoskodj az ajtódról otthon

Sokan ódzkodnak attól, hogy maguk vágjanak bele a felújításba. Tény és való, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor mindenképpen jobb szakemberre bízni a munkát. Ha mégis így döntenél, akkor a pontos mérések után a tokkal kezdd a munkát. Ha a helyén van, töltsd fel purhabbal, a száradás után pedig vágd le a felesleget. Végül szereld össze az ajtót és emeld a helyére. 

Az ajtó bizonyos területei karbantartást is igényelnek időnként. Ilyenek például a vasalatok, amelyeknek óramű pontosságú működése kulcsfontosságú a nyílászáró használata során. Hogy ezt biztosíthasd, először tisztítsd meg, végül olajozd be őket alaposan.

Emellett természetesen az ajtónak szüksége lesz rendszeres tisztításra is, hiszen a különböző szennyeződések megtapadhatnak a felületén. Ellenálló felületének köszönhetően ez a művelet könnyedén, kevés vegyszerrel is elvégezhető. Apropó vegyszer! A kemikáliákkal jobb vigyázni az üvegezett területek környékén, mivel bizonyos típusok tönkretehetik a ragasztást és vele együtt az ajtót.

A fenti tanácsok betartásával természetesen az új ajtó nem csak hosszú életű lesz, hanem ezalatt a hosszú idő alatt esztétikus is marad. Így biztonságban tudhatod az otthonodat és a benne élő családtagjaidat is a betöréssel, de akár a legnagyobb zimankóval szemben is. Innentől már nincs más hátra, mint kiválasztani az új ajtót, hogy elfoglalhassa méltó helyét.

Ha már eldöntötted, mire van szükséged és megvannak hozzá a paramétereid, kérd árajánlatunkat! Széles választékkal rendelkezünk a különböző vastagságú és kialakítású műanyag bejárati ajtókból, melyek között könnyedén megtalálhatod az otthonod új ékét.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás