Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Találd meg a tökéletes garázsajtót néhány egyszerű lépésben

Találd meg a tökéletes garázsajtót néhány egyszerű lépésben

Házbővítésen töröd a fejed, hogy az autódnak is meglehessen végre a védett kis zuga? A garázsépítésnél az egyik legkényesebb kérdés az ajtó kiválasztása, hiszen ez foglalja el a legnagyobb falfelületet. Azonban ha felteszed magadnak ezt a néhány egyszerű kérdést, azzal megkönnyítheted a saját dolgodat és megtalálhatod a megfelelő modellt.

Mennyi hely áll a rendelkezésedre?

A választásban fontos szerepe lehet annak, hogy mennyire kell majd helytakarékosnak lenned. Bizonyos megoldások, mint például a redőnykapuk és a szankcionált modellek, kevesebb helyet foglalnak felhajtva. Ha a garázsod alacsony belmagassággal rendelkezik, ezek a bejáratok sok fejfájást spórolhatnak majd meg.

Helytakarékosság szempontjából azt is célszerű átgondolnod, hogy van-e elég falfelületed ahhoz, hogy külön személyi bejáratot is építs. Amennyiben erre nincs lehetőség, választhatsz oldalra nyíló garázskaput, amit akkorára nyithatsz, amekkorára éppen szükség van.

Automata vagy manuális kivitel?

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az automata kapuk mindössze kényelmi funkciót töltenek be – ennél azonban sokkal több rejlik bennük. Egy automatizált berendezés ugyanis növeli a biztonsági faktort is. Mivel a rendszer rendelkezik feltolás elleni védelemmel, a retesz nem engedi a bejutást a nem kívánatos vendégek számára.

A biztonság mellett természetesen a kényelem sem elhanyagolható, ha távvezérlésű kapuról beszélünk. Az irányítóval a kezedben nem kell kiszállnod az autóból, hogy szabad legyen az út – ez egy vihar esetén kifejezetten előnyös lehet.

A bejárat alakja meghatározó

Nem minden típus illeszkedik bármilyen kivágásba. Éppen ezért a döntés során számításba kell venned, hogy amennyiben nem a hagyományos, négyszögletű garázskaput szeretnéd választani, melyik az, amelyik alkalmas arra, hogy többféle nyíláshoz is igazodjon.

Ha mindezeket megfontolod, akkor könnyebb lesz a választás is. Megtalálhatod majd azt a garázsajtót, ami nem csak az elképzeléseidnek felel meg, de a legpraktikusabb megoldás is.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás