Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Sötétítés hangulatosan szalagfüggönnyel

Sötétítés hangulatosan szalagfüggönnyel

Sötétítők kiválasztásakor lényeges kérdés eldönteni, hogy milyen típusú árnyékolásra vágysz. Azok számára, akik a teljes sötétséget akarják elérni, netán a szigetelést fokoznák, tökéletes megoldás a redőny. Ám ha te valami hangulatosabb és kevésbé erőteljes megoldásra vágysz, akkor bizony más eszközök után kell nézned. Ennek egyik alternatívája a szalagfüggöny, ami nem csak hatékony, de esztétikus árnyékoló is egyben.

A szalagfüggöny ráadásul egyszerű, könnyedén használható sötétítő, ami bármilyen épületben remekül alkalmazható. Legyen szó az iroda kialakításáról, vagy a nappali ablakának elfedéséről, a legtöbb arculatba, megfelelő színválasztással jól passzol.

Függöny kontra szalagfüggöny

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mivel több egy szalagfüggöny egy hagyományos darabnál. Kétségtelen, hogy a piacon rengeteg szép függöny elérhető, amelyek közül nehéz választani, ám alapjaiban is más a két típus. A szalagfüggönynek nem célja a black out hatás, sokkal inkább a praktikus fényviszonyok kialakítása.

A klasszikus függönyök használatának esetén azzal is kell számolni, hogy a beáramló fény mennyisége kevésbé lesz kontrollálható. Szalagos megoldás esetén igény szerint állítható a szűrés a sorakozó lamellákközött, ezzel könnyebben igazodik az igényekhez. Nyaranta például kifejezetten előnyös, ha az ablakra tűző nap sugarai kevésbé nyomakodnak be a szobába, de bizonyára sötétben sem szeretnél üldögélni.

Magas fokú kényelem és funkcionalitás

A szalagfüggöny, amellett, hogy mindig igazítható a fényigények mellett, további kényelmi funkciókkal is bír. Manuálisan is rendkívül könnyen állítható, ám igény szerint motorizálható is, így egy gombnyomással szabályozható az árnyékolás.

A lamellák anyaga impregnált és taszítja a port, ennek köszönhetően különleges gondozást nem igényel. Tisztításra ritkán szorul, éppen ezért nem is jelent pluszfeladatot a mindennapokban.

Ha elszakadnál a hagyományoktól és olyan megoldást keresel, ami könnyebben igazítható az igényeidhez, akkor a szalagfüggöny jó alternatíva. Ha megtalálod a legjobban passzoló kivitelt, akkor kényelmesen és optimális fényviszonyok között töltheted a szabad- vagy munkaidődet.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás