Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ront-e a ház szigeteltségén a sok nagy ablak?

Ront-e a ház szigeteltségén a sok nagy ablak?

Csakhogy ezzel kapcsolatban sokaknak vannak aggodalmaik, és valljuk be, jogosan. Mindenki tapasztalhatta már párszor, hogy az ablakok közelében sok házban hűvösebb van. Ebből persze adódik a kérdés, hogy ha egy komplett falat végigablakozunk, akkor vajon nem lesz-e lehetetlen vállalkozás télen rendesen felfűteni az adott helyiséget.

Nagyon nem mindegy, milyen ablakot választunk

Természetesen az említett projektet lehetséges úgy kivitelezni, hogy közben ne fagyjunk meg a lakásban, de nagyon oda kell figyelni arra, hogy minőségi, extra hőszigetelő képességgel rendelkező ablakokat, esetleg erkélyajtót válasszunk. Ehhez mindenképpen érdemes profi szakember tanácsát kikérni, mert laikusként nincs elég tapasztalatunk ahhoz, hogy tudjuk, mely márkák valóban jók, és melyek azok, amik kevésbé felelnek meg az igényeinknek. Ráadásul azt sem feltétlenül tudjuk, mit kell keresnünk, mely tulajdonságok mutatják, hogy egy adott nyílászáró mennyire szigetel jól.

Alapvető, hogy többrétegű üvegre lesz szükség, és olyan keretekre, amik sok légkamrával rendelkeznek. Ezek ugyanis nagyon sokat tesznek hozzá a megfelelő hőszigeteléshez, így fontos, hogy figyelembe vegyük. Elengedhetetlen továbbá a pontos és szakszerű beépítés, valamint ilyen nagy felületek esetében az ütésállóság is nagyon lényeges szempont.

Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a nyári időszakról sem: gondoskodnunk kell a megfelelő árnyékolástechnikai eszközökről, az ekkora felületen besütő nap ugyanis nyáron nagyon felmelegítheti a lakást, ami legalább akkora probléma, mint télen a fűtéssel kapcsolatos nehézségek. 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás