Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Pro és kontra: minden, amit tudnod kell üvegajtó vásárlás előtt!

Pro és kontra: minden, amit tudnod kell üvegajtó vásárlás előtt!

A legújabb építészeti trendek egyik leggyönyörűbb darabja az üvegajtó. Ez nem meglepő, hiszen az üveg anyag teljesen belesimul a térbe, és gyönyörűen átengedi a fényt az egész házban. Ugyanakkor ennek a szép darabnak is vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Ebben a cikkben elolvashatod, mi szól az üvegajtók ellen, és azt is, hogy miért érdemes emellett a gyönyörű darab mellett dönteni.

Nézzük először is kontrákat:

Összetörhet

Vitathatatlan, hogy az üvegajtók könnyebben tönkre mehetnek, mint más anyagból készült ajtók. Ennek az oka pedig egyszerű: egy hevesebb becsapásnál összetörhet az ajtó. Azt viszont kihangsúlyozzuk, hogy a hétköznapokban nem szoktuk rendszeresen izomból becsapni a szobák ajtaját, ezért az összetörés kockázata viszonylag kicsi.

Nagy a súlya

Az üveg nem tartozik a könnyű anyagok közé, ezért sokkal súlyosabb lehet egy üvegből készült ajtó, mint egy olyan ajtó, ami fából készült. Emiatt nagyobb a kockázata annak, hogy a sarokvas kilazul az idők folyamán. Ezt megelőzve érdemes strapabíró szegletvasat használni a beillesztés alatt.

Ezek az előnyök szólnak az üvegajtók mellett:

Könnyebben átengedik a természetes fényt

Nagyon sok házban probléma, hogy nem elég világos a belső tere, emiatt sokkal kisebbnek tűnik. Ezt a problémát remekül lehet csökkenteni üvegajtókkal, hiszen anyaguknál fogva átengedik a természetes fényt a szobákba. Amennyiben kétségeid vannak a privátszférát tekintve, nem kell aggódnod: ha homokfújt üvegből készült ajtót választasz, akkor kívülről alig lehet belátni a szobába az ajtón keresztül. Viszont ezzel egyidőben átengedi a fényt, így a szoba fényessége és a személyes tér védelme is biztosított.

Személyre szabható a mintázata

Az üvegajtókat rengeteg módon lehet kezelni, emiatt minták széles választéka áll a rendelkezésedre. Például az Aranyablak kínálatában 14 különböző mintájú üvegajtó között is válogathatsz, így a lehetőségek tárháza szinten végtelen. Emiatt teljesen a ház stílusára tudod szabni az ajtót.

Nagyon könnyű a tisztításuk

Széles körben ismert az a tévhit, hogy az üvegajtókat különös figyelemmel és sokszor kell tisztítani. Azonban ez nem így van: karcvédett beltéri üvegajtók közül is válogathatsz, amiknek szinte lehetetlen takarítás közben karcolni a felületét.

Maga a tisztítási folyamat is kifejezetten könnyű, hiszen úgy kell elvégezni a folyamatot, mintha csak egy ablakot mosnál le: fogsz egy kis mosogatószert – vagy ecetet, ha a természetes megoldásokat preferálod – hozzá kevered a vízhez, a keveréket pedig egy spray üvegbe rakod. Ezután lefújod az ajtót, majd egy ronggyal letörlöd, és ezzel kész is vagy a folyamattal.

Ellenáll a párának

A fa ajtók hajlamosak lehetnek penészedésre párás környezetben. Ez a veszély az üvegajtóknál egyáltalán nem áll fent, hiszen az üveg nem tud penészedni még a legnedvesebb légkörben sem.

Ajtócsere előtt állsz, és nem tudod, honnan szerezd be az álom beltéri ajtódat? Ez esetben hozzánk is fordulhatsz! Kínálatunk széles skálát fed le, több kategóriában is válogathatsz. Az Aranyablak kínálatában 15 féle edzett üvegajtó dizájnt, és 14 karcvédett üvegajtó dizájnt találsz, így bizonyára meg fogod találni a hozzád illő darabot.

Esetleg építkezni szeretnél, amihez egy helyről szeretnél beszerezni mindent? Akkor nyugodtan nézz körül az Aranyablak kínálatában, ahol minden szükséges terméktípust megtalálsz.

Legyen szó…

  • ablakokról,
  • beltéri ajtókról,
  • bejárati ajtókról,
  • redőnyről, vagy egyéb árnyékoló eszközökről,
  • garázsajtókról,
  • vagy nyílászárókról, az Aranyablaknál minden bizonnyal meg fogod találni azt, amit keresel.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ez esetben nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás