Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Őszi nyílászárócsere? Segítünk!

Őszi nyílászárócsere? Segítünk!

Persze ősszel azért még akadnak melegebb napok, szerencsés esetben akár egészen novemberig. Ha a nyáron még nem volt módunk kicseréltetni a nyílászárókat, vagy egyszerűen csak bokros teendőink mellett észre sem vettük, hogy elszaladt mellettünk a nyár, ősszel még pótolhatjuk a mulasztást.

Nem árt ugyanakkor minél hamarabb a tettek mezejére lépni, és megrendelni a kívánt ajtókat és ablakokat, hiszen a gyártáshoz azért kell idő, pláne, ha egyedi elképzeléseket valósítunk meg. Minél előbb kezdünk bele a folyamatba, annál jobb. Míg a nyílászárók készülnek, egyeztethetünk szakemberekkel is a beépítésről, hogy mire elkészülnek, el is lehessen kezdeni a munkát. Ha későn kezdtünk bele a folyamatba, az időbeosztás nagyon fontos!

Miért is jó, ha még idén elvégezzük a nyílászárók cseréjét?

A fűtésszezon beköszöntével a legtöbb háztartás költségei látványosan meg szoktak ugrani. Ez a probléma elkerülhetetlen, de a megfelelő nyílászárókkal azért sokat mérséklődhet a helyzet, alacsonyabb lehet a számla. Ehhez persze megfelelő hőszigetelő képességekkel bíró ajtókat és ablakokat kell választani. Ez ma már nem luxus, hanem alap elvárás, a hőszigetelés mértéke azonban eltérő lehet.

Laikusként érdemes a választás előtt szakszerű segítséget kérni, vagy legalább körbejárni egy kicsit a témát. Aki váltott már rosszul szigetelt nyílászárókról jobb minőségűekre, az tudja, hogy a különbség igen jól érzékelhető a mindennapokban.

Városokban jelenthet problémát, ha az ablakok nem szűrik elég jól a zajt, és az utcán hallható hangok bent is zavaróak. A rossz nyílászárók tehát sok gondot okozhatnak a mindennapokban, mégis nehezen vesszük rá magunkat a cserére, ami leginkább két dolognak köszönhető: macerás és drága.

Gyorsan megtérülő befektetés

Nem fogjuk azt állítani, hogy egy nyílászárócsere nem kerül sokba: valóban nem filléres tételről van szó, pláne akkor, ha adunk a minőségre, és nem akarjuk a legolcsóbb, legsilányabb ajtókkal és ablakokkal beérni. Márpedig, ha áldozunk időt, pénzt és energiát a műveletre, nem érdemes egy rosszabb fajta mellett dönteni, csak mert olcsóbb, hiszen így esélyes, hogy alig érünk el bármilyen javulást.

A jó hír, hogy a nyílászárócsere egy igen gyorsan megtérülő befektetés. Tény, hogy igényel egy nagyobb beruházást, de ha valóban minőségi, jól szigetelő ajtókra és ablakokra cseréljük a meglévőket, hamar észrevehetjük például, hogy kevesebbet kell fűteni, aminek köszönhetően sokat spórolhatunk. Ha pedig ehhez esetleg hozzáadjuk, hogy az ajtóink és ablakaink biztonságosabbak, jobban szűrik a zajokat, és jól zárnak, valóban megéri a ráköltött összeget.

Mindemellett persze az ajtók és ablakok cseréje jár némi munkával, ez sajnos elkerülhetetlen. Magunkon segítünk, ha az éppen érintett helyiségből kipakolunk, amit lehet, ami marad, azt pedig lefóliázzuk. Így kevesebb porral kell számolni, ami kevesebb takarítást is jelent. Néhány napot persze mindenképpen igénybe vesz a művelet, de a végeredmény kárpótol!

Keress minket üzleteinkben, vagy online, és kérj segítséget, ha bárhol elakadnál!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás