Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Online tervezéssel még könnyebb a válogatás!

Online tervezéssel még könnyebb a válogatás!

Neked melyek a kedvenc ajtóid, ablakaid?

Saját lakásban, házban éltek? Egy garzonban a belváros közepén, egy kívüleső panellakásban? Vagy épp albérletben, de szívesen dobbantanátok pár éven belül? Érdemes egy kis időt szánni annak átgondolására is, hogy a mai csúcsminőségű alapanyagok felhasználása mellett, hogyan tudtok ár-érték arányban, stílusban, lakberendezési praktikák alapján nagyot alkotni egy építkezés, vagy felújítás során.

Pénztárcabarát módon rendszeresen kínálunk készletkisöprő akciók, szezonális kedvezmények keretein belül bomba árakat a megszokott minőség mellett mind fa, fém és modern műanyag nyílászárók tekintetében. Ha elég időt szánsz évközben a tervezésre, előkészületekere, akkor könnyen lehet, hogy egy ilyen lehetőségnél te már csak arra vársz, hogy lecsaphass a kedvezményekre is, így nem az utolsó pillanatban kell majd kutyafuttában válogatnod.

Nulladik lépésben vizsgáljuk meg a falazatot!

Közel százéves, ódon épületek nagy előnye, hogy általában vastagabb falak, magasabb belmagasság, vagy épp egy régi, de jó hőérzeteket biztosító vályogból készültek, aminek bizonyos ideig kitűnő hőtartó, szigetelő képességei vannak. Ugyanakkor ezeknek a régi, és sokszor megpiszkált szerkezeteknek megvan az a hátránya is, hogy hajlamosak elfáradni, a nyílászárók pedig elkorhadnak, meglazulnak, a szél befúj rajtuk, csikorognak, nedvesednek, lepergetik a festéket. Egyszóval szép lassan tönkremennek.

A műanyag a legnépszerűbb

Sokan ilyenkor döntenek egy modern, műanyag ablak, ajtó beszerelésén, de van, hogy elfeledkeznek néhány alapszabályról! Különösen a cserék, felújítások, és ezen belül is a nagyon régi építmények nyílásaira igaz, hogy gyakran szabálytalanok, kisebb-nagyobb hibákat találhatunk a falazatban, amik a csere esetében biztos alapként kéne, hogy funkcionáljanak. Ha nem hívunk szakértőt és nem tervezzük meg a munkálatokat, akkor könnyen eshetünk abba a hibába, hogy a vadiúj ajtót ablakot elhelyezzük, gyönyörűen mutat, mégsem ér semmit hőszigetelés, szellőztetés szempontjából!

Mikor érdemes javítgatni, vagy cserélni a nyílászárókat?

Ha viszonylag modernebb nyílászáróink vannak, és mindössze a nyikorgás, csikorgás egy kis szelelés a probléma, kísérletezhetünk olajozással, ápolószerekkel, illetve szakember segítségével a vasalatok beállításával, a jó öreg purhabbal, és modern, rugalmas változataival. Azonban sok esetben ez már túl késő, hiszen ahogy korábbi cikkünkben mi is megírtuk ezeket az apró munkákat, mint a vasalat olajozása körülbelül fél-egy évente kéne elvégezni az élettartam 4-5- 10 évvel való meghosszabbításához.

Méretezés, előkészületek

Ha eleve egy korhadozó, penészedő antik darabbal van dolgunk, érdemes elgondolkodni a cserén, és emellett a nyílások felújításán is, és biztos alapokra felépíteni egy modern megoldást! Ha nulláról építkezünk, ez a döntés még sokkal egyszerűbb, különösen, ha kikérjük a szakértők véleményét, illetve a beszerelést is profikra bízzuk! A méretezéssel, egyedi megoldásokkal, műszaki adatokkal és természetesen az árajánlatokkal kapcsolatban mi is minden kérdésre válaszolunk!

Mire érdemes még odafigyelni a felújítás előtt?

Ha nem egy építkezésről van szó, ahol még minden képlékeny, ahol mindent nulláról lehet megtervezni, előre átgondolni, hanem a már meglévő összképhez kell megfelelő alternatívát kitalálni, akkor még fontosabb, hogy jó előre átlássuk a lehetőségeinket. Nem feltétlenül szeretné ugyanis mindenki átfesteni a szobákat, kicserélni a bútorokat, a padlózatot, a szőnyegeket, kiegészítőket, hanem sokan kizárólag ablakot, ajtót szeretnének cserélni.

Az online ajtótervezővel sokkal egyszerűbb!

Szerencsére ebben az esetben is jól használható az ajtótervezőnk, melynek segítségével előre tesztelhetjük az alapanyagok, a borítások, színek, formák, üvegezések, stílusok összeillőségét. Az ablakoknál ugyanígy széles paletta áll rendelkezésre szín-és mintázat szempontjából. Ráadásul minden termékhez található megfelelő kiegészítő az árnyékolás, a könyöklők, párkányok, vagy épp kilincsek tekintetében!

Ha végigjárjuk a tervezés és felkészülés ezen lépcsőfokait, maguk a munkálatok már gyerekjátéknak fognak tűnni, és nem csak pénzt, de rengeteg bosszúságot, diszkomfortot, takarításra, vagy épp foldozásra szánt időt megspórolhatunk magunknak hosszú távon!

Kívánunk örömteli tervezést!


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás