Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nyílászárók szállítása könnyedén

Nyílászárók szállítása könnyedén

Amikor megvásárolod az új ajtóidat és ablakaidat, bizonyára téged is elönt a jóleső elégedettség. Ám ez csak addig tart, amíg rá nem jössz, hogy ezeket még haza is kéne vinni valahogyan, ami már komoly fejtörést okozhat. Különösen nehéz kérdés ez akkor, ha ablakról vagy üvegezett ajtóról van szó, hiszen ebben az esetben még óvatosabban kell eljárni.

Ilyenkor nem elég, hogy rengeteg apró részletre kell figyelni, hogy a nyílászárók ne sérülhessenek meg, de neked is rengeteg idegeskedésbe és tervezésbe kerülhet leszervezni a szállítást. De vajon megoldható, hogy mindez ne tegye tönkre az egész napodat és az ablak is megfelelően a helyére kerüljön? Természetesen igen. Azt is eláruljuk, hogyan.

Miért fontos a megfelelő szállítás?

Elsőként tisztázzuk azt, hogy miért fontos a körültekintő szállítás! Megfelelő védelem hiányában a termék könnyedén sérülhet. Ez jó esetben csak esztétikai hiba lesz, de az is előfordulhat, hogy a károsodás olyan hibát okoz, ami akadályozza a beszerelést vagy a működést.

Ez számodra is komoly feszültséget okozhat, hiszen ha a te hibádból történik a baleset, akkor akár több százezer forintot is kidobhatsz az ablakon – sajnos ez esetben szó szerint -, ráadásul a nyílászáróidat sem tudod kicserélni. Utóbbi akkor lehet a legbosszantóbb, amikor azért cserélsz, mert a régiek már nem funkcionálnak megfelelően.

Így szervezd meg az új nyílászárók hazaszállítását

Amennyiben szeretnéd a legkevesebb idegeskedéssel megúszni a hazautat, nem árt alaposan megtervezni, hogy hogyan fognak eljutni a nyílászárók az otthonodig. Egyrészt szerezned kell majd egy olyan autót, amiben biztosan elférnek a termékek. Személyautóban elvinni három ajtót igencsak macerás, legfeljebb akkor működhet, ha nyitva hagyod a csomagtartót, de ez nem túl biztonságos.

Ha van rá lehetőséged, olyan napot válassz erre a célra, amikor nincs más dolgod. Gondolj csak bele, milyen idegesítő, amikor vezetés közben azon jár az eszed, hogy sietni kell majd a szereléssel, hogy még elmehess a gyerekért az iskolába! Inkább előzd meg a problémát és ha szükséges, vegyél ki szabadságot!

Erre figyelj út közben

Az egyik legfontosabb teendőd a nyílászáró védelmének biztosítása védőfóliával. Ezt még azelőtt kell megtenned, hogy bekerülne a csomagtartóba vagy feltennéd a tetőre a rakományt. Így nem kell majd attól tartanod, hogy karcos lesz az üveg vagy eltörik. Tetőtéri szállítás esetén a fólia az időjárás viszontagságaitól is megvédi majd az ajtókat és az ablakokat.

A csomagolás mellett gondoskodj a jó rögzítésről is. Ez megakadályozza, hogy az új szerzeményeid egymáshoz vagy az autó falához ütődjenek és megsérüljenek. Biztosan te is ismered azt a bosszantó érzést, amikor hallod, hogy a csomagtartóban „útnak indul” a bevásárlószatyor. Ha a rögzítés nem elég erős, akkor egész úton ezen fogsz agyalni és mire hazaérsz, az agyad teljesen kimerül, pedig a munka még el sem kezdődött.

Persze, a fentiek fényében érthető, ha nem szívesen bíbelődnél ezzel a rengeteg tennivalóval és inkább szakemberekre bíznád a szállítást. Ez mindenképpen jó döntést, hiszen így jó kezekben tudhatod az új nyílászárókat, te pedig nyugodtan pihenhetsz, amíg megérkeznek.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás