Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nem minden bejárati ajtó egyformán biztonságos

Nem minden bejárati ajtó egyformán biztonságos

A bejárati ajtónak fontos szerepe van: ez választ el minket a külvilágtól, ez adja meg a biztonságérzetet, amikor zárt ajtó mögött vagyunk a lakásunkban. De vajon tényleg biztonságos-e az ajtónk? A bejárati ajtók ugyanis nem egyformák a biztonsággal kapcsolatos tulajdonságaikat tekintve.

 

Vannak az egészen egyszerű, alap darabok – habár ma már ezek is elég masszívak, és 5 pontos zárral rendelkeznek – és vannak a felturbózott változatok. Betörhetetlen ajtó természetesen nem létezik, azonban olyan igen, ami jelentősen megnehezíti az illetéktelen behatolók dolgát, így nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, a szeretteinket, és az értékeinket. Zárak tekintetében a biztosítóknál is érdemes tájékozódni, hogy melyik társaság mit preferál.

Nem mindegy, miből van az ajtó

Előre le kell szögeznünk: mind a fém, mind a műanyag, mind pedig a fa bejárati ajtók elég biztonságosak tudnak lenni, ha megfelelő minőségűek. De nyilvánvalóan azért az anyag sem mindegy.

Egyértelmű, hogy a fém ajtót a legnehezebb betörni, de ezek nem is ugyanabba az árkategóriába tartoznak, mint a fa, illetve a műanyag nyílászárók.

Az utóbbi kettő sokkal elterjedtebb a lakossági felhasználók körében, tehát világos, hogy az emberek ezeket is megbízhatónak tartják. Nem véletlenül: a zár ezek esetében is lehet más és más, és elsősorban ez az, ami befolyásolja, mennyire könnyű átjutni az ajtón. Műanyag ajtó esetében, az acélmerevítés megakadályozza, hogy át lehessen égetni a panelt, így növelik a biztonságosságát.

A dizájnon nem múlhat

Hogy milyen anyagú bejárati ajtót választunk, elsősorban az határozza meg, hogy melyikben bízunk meg legjobban, illetve mit enged meg a pénztárcánk. Az ugyanis, hogy melyik passzol leginkább a házunkhoz vagy lakásunkhoz, nem kérdés – mindegyik!

Mindegyik típus elérhető ugyanis számos különböző külsővel, színben, méretben. Lehet üveges, vagy üveg nélküli, sötét vagy világos, dísztelen vagy díszített. Csak az egyéni ízlésünkön múlik, hogy milyet választunk, bármelyik típusból többféle érhető el. Éppen ezért a biztonsági szempontokat érdemes előtérbe helyezni bejárati ajtó vásárlásakor: elsődleges a zár típusát, és csak másodlagosan az ajtó anyagát.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás