Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nem minden a légkondi!  Mit tudnak a redőnyök és ablakok a kánikulában?

Nem minden a légkondi! Mit tudnak a redőnyök és ablakok a kánikulában?

Nem minden a légkondi!

Mit tudnak a redőnyök és ablakok a kánikulában?

Amikor beköszönt az igazi kánikula a nyári hónapokban, és nincs légkondink, szinte mindig előkerül a kérdés, hogyan tudnánk minél hatékonyabban kint tartani a hőséget, és élhető hőmérsékletet biztosítani a lakásban.

Eleinte még elég nagy lehet a különbség a kinti és a benti hőmérséklet között, de ahogy telik az idő, a lakás is egyre melegebb lesz, és klíma híján nagyon nehéz ilyenkor elviselni a hőséget.

Ideiglenes mentőöv napellenző

Amikor SOS kellene a segítség, és nincs idő, lehetőség komolyabb változtatásokra, egy napellenző is nagyon hasznos megoldás lehet.  Már lehet ilyeneket készen vásárolni, de egy házilag gyártott verzió is átmeneti megoldást nyújthat.

A készen kapható napellenzők könnyen rögzíthetők az ablak fölé, ezáltal távol tartja a napsugarakat, így sokkal könnyebb megtartani a hűvös levegőt a lakásban.  Nyilván hosszabb távra célszerű valami stabilabb, tartósabb megoldást választani, de ha hirtelen köszönt be a kánikula, segíthet a túlélésben.

A redőny még mindig viszi a pálmát!

A hosszabb távú megoldások közül kétségtelenül a redőny viszi a pálmát, hiszen ezzel az eszközzel képesek lehetünk nappal is éjszakai sötétséget elérni, tehát gyakorlatilag teljesen ki tudjuk zárni a napfényt, ezzel együtt pedig a meleget is.

Olyan ablakra, amit nyáron naphosszat tűz a nap, ha az ablak déli, illetve keleti irányba néz, szinte kötelező elem a redőny, hogy a helyiség használható maradjon. A többi ablakon leginkább a fényviszonyok miatt lehet szükség árnyékolásra, ami persze ugyanolyan fontos szempont.

Hogyan érdemes redőnyt felszerelni?

A redőny felszerelése ideális esetben az ablak beszerelésével együtt történik meg. Ebben az esetben van lehetőség rejtett tok kialakítására is, és jobban lehet igazodni az egyéni igényekhez. Amikor utólag teszünk fel redőnyt, akkor már csak külső tokos megoldásra van lehetőség.

Növeli az ablak élettartamát is!

Az ablakok általában elég komolyan ki vannak téve az időjárásnak, hiszen sokszor semmi nem védi őket a fagytól, kánikulától, esőtől, jégesőtől, hótól, vagy bármilyen szélsőséges időjárási körülménytől. Ha van egy jó minőségű külső redőnyünk, leengedett állapotban ez is védelmet biztosít az ablaknak, az üvegnek és a keretnek egyaránt.

Ablakcsere? Figyeljünk a hőszigetelésre!

Ha ablakcserére kerül a sor, mindenképpen vegyük figyelembe a hőszigetelési tulajdonságokat: minél több légkamrás az ablak, és minél vastagabb az üvege, annál jobban szigetel, ami nagy ajándék lesz nyáron és télen egyaránt. Számít ugyanakkor a beépítés módja, és más tényezők is, ezért érdemes a vásárláskor szakértőt is megkérdezni arról, melyik lenne számunkra az ideális választás.

Ezzel szemben a megfelelő hőszigetelési tulajdonságokkal ellátott ablakoknál Celsius fokokban mérhető a különbség. Sokkal lassabban érhetjük el azt a szintet, hogy már a lakás hőmérséklete is kellemetlenné válik.

Spóroljunk a légkondin!

Amennyiben használunk légkondit, ez a spórolásban is segít, és sokkal egészségesebb is, hiszen kevesebbet kell használni a készüléket, ha jobban megmarad bent a kívánt hőmérséklet. Egy jól szigetelő ablak tehát nemcsak télen, hanem nyáron is nagyon jól jön, mind a komfort, mind pedig az anyagiak szempontjából.

Szerencsére tehát mind az ablakokkal, mind a külső árnyékolástechnikai eszközökkel sokat változtathatunk ezen. Ha hamarosan aktuálissá válik a csere, a felújítás, érdemes előre árajánlatot kérni, szakembert foglalni, hogy a munkálatok megkezdésekor már minden készen álljon!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás