Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Négy érv a zsalugáter és a spaletta mellett

Négy érv a zsalugáter és a spaletta mellett

Sok házon látni spalettákat, zsalugátereket, különösen igaz ez a nyaralókra. Legalább ennyi épület van azonban, amin nincsenek ilyenek, így természetes, hogy felmerül a kérdés, hogy szükség van-e ezekre, illetve mire jók egyáltalán. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy szeretnénk-e ilyesmit, vagy sem, érdemes tájékozódni kicsit a spaletták és zsalugáterek funkciójáról, hasznáról. Ha pedig már eldöntöttük, hogy rakatunk a házunkra, arra figyeljünk mindenképpen oda, hogy megfelelő minőségű legyen, így sokáig fog jó szolgálatot tenni.

 

Miért jó tehát, ha zsalugáter, vagy spaletta van a házon?

 

  • Mert jól néz ki. Bár nem feltétlenül az esztétikai funkció a leglényegesebb, vétek lenne kihagyni a felsorolásból, hogy a spaletták és a zsalugáterek bizony nagyon szép külsőt kölcsönöznek a házunknak, némi egyediséget visznek bele. Sok embernek már ez is elég ahhoz, hogy rakassanak ilyet az ingatlanra.

 

  • Mert kiszűri a nemkívánatos fényt. A napsütésnek általában örülünk, azonban a 40 fokos nyári kánikulában a tűző napnak kevésbé. A sötétítő függöny ilyenkor már kevés ahhoz, hogy távol tartsa a tűzforró sugarakat, ezért jól jön, ha kívül is meg tudjuk valamivel védeni a lakást a melegtől. A zsalugáterek és spaletták erre tökéletesek, megszűrik, de akár teljesen el is zárják tőlünk a fényt.

 

  • Fokozza a védelmet. Bármilyen jó környéken élünk is, sajnos mindenképpen gondolnunk kell arra, hogy védjük a lakásunkat és az értékeinket a betörők ellen. Való igaz, hogy aki igazán be akar menni, azt nem egy spaletta vagy zsalugáter fogja megállítani, de kevésbé valószínű, hogy csöndben, feltűnésmentesen jut be a betörő a házba.

 

  • A zsalugáterek esetében az állítható lamellás változat nagyon sok variációra ad lehetőséget, a teljes elsötétítéstől a fény enyhe tompításáig. Ha szeretjük magunk meghatározni a lakásban uralkodó fényviszonyokat, az állítható lamellás zsalugáter tökéletes választás.

Ha minőségi spalettára, vagy zsalugáterre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal,mi csak színvonalas darabok forgalmazásával foglalkozunk!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás