Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mozgatható lamellás zsalugáterek, a rugalmas megoldás kedvelőinek

Mozgatható lamellás zsalugáterek, a rugalmas megoldás kedvelőinek

Míg korábban arról írtunk, hogy a fix lamellás zsalugáter tökéletesen illik olyan helyre, ahol a lamellák állíthatóságára nincs szükség, most bemutatjuk az állítható lamellás zsalugáter tulajdonságait. Ezek a zsalugáterek is felszerelhetőek lakóházak, irodaházak, házak, villák vagy kereskedelmi létesítmények ablakára, illetve, ahogyan az a nevében is benne van, mozgathatóak. Ha te is szeretnéd megtapasztalni előnyeit, ismerd meg részletesen a mozgatható lamellás zsalugáterek felépítését.

A külső árnyékolók legjobb tulajdonsága, hogy megvédik otthonodat, az ablakokat az esőtől és hótól, és akár 50 százalékkal képesek csökkenteni a külső zajokat. A zsalugáterek másik előnye, hogy javítják a hőszigetelést, így hozzájárulnak a fűtési és hűtési rendszerek zavartalan működéséhez, és ezáltal csökkentik az áram- és gázszámlákat. Ezek a tulajdonságok egyaránt jelen vannak a fix és a mozgatható lamellás zsalugáterek esetében is, az utóbbi viszont rugalmasságának köszönhetően sokkal több funkcióval rendelkezik.

De hogyan válaszd ki az ideális mozgatható lamellás árnyékolót? Az alábbi útmutató segít kiválasztani az igényeidnek megfelelő zsalugátert.

Mire kell odafigyelni vásárlás során?

Az első fontos szempont az állítható lamellás zsalugáterek esetében, hogy lamellái bármely szögben beállíthatók a teljesen nyitott és teljesen zárt állapotok között. Ez azt jelenti, hogy a lamellák résein átengedni kívánt napfény és levegő mennyisége teljes mértékben tetszőlegesen szabályozható.

A másik fontos szempont, hogy lamelláinak mindegyike egy közös rudazat segítségével mozgatható és rögzíthető a kívánt pozícióban.

Mindez azt jelenti, hogy:

  • Könnyedén és roppant egyszerűen alakítható az adott helyiség hangulata és fényviszonya az átjutó és falakat színező természetes napfénnyel, legyen az konyha, nappali vagy éppen egy irodahelyiség.
  • Teljesen nyitott helyzetüknél tökéletesen lehet szellőztetni a helyiséget a nagy réseken átjutó friss levegővel.
  • Teljesen zárt állapotánál teljes sötétítést lehet elérni, így bárhova felszerelhető, nincsenek kivételek.

Nemcsak rugalmas, de összetétele is kiváló

Számunkra legalább annyira fontos a zsalugáter kinézete, mint annak az összetétele, hiszen csak így őrzi meg tartósságát hosszú időn keresztül. Éppen ezért a mozgatható lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is – akárcsak a fix lamellás zsalugáterek esetében – finoman kerekített kialakítással készül. Ennek magyarázata egyszerű: fontos, hogy a gyárilag, vagy utólag felvitt festékréteg hosszú távon is megfelelően tapadjon a felülethez, repedés nélkül.

Hogyan készül?

Fontos tudni, hogy ezek a zsalugáterek minden esetben hordozó és kiemelkedő kerettel készülnek, az utóbbira pedig, a manapság trendinek számító utólagos külső hőszigetelések következtében megnövekedett falkáva mélysége miatt van nagyon nagy szükség. Így a zsalugáter szárnyon található lamella mozgató vasalat kellőképp eltávolodik a nyílászáró üvegfelületétől, megelőzve ezzel az esetleges sérüléseket.

A kiemelő keret által lehet a zsalugátert a helyére rögzíteni, valamint ide kerülnek a zsalugáterrel egybeépített szúnyoghálók is. Ezzel szemben az eltolható kivitelű, mozgatható lamellás zsalugátereket keret nélkül készítjük el, a szárnyat pedig az alul és felül egyaránt megvezetett sínes rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni. Ez is remek választás lehet!

Összességében elmondható, hogy a mozgatható lamellás zsalugáter azok számára ajánlott, akik

  • mmaguk szeretik szabályozni az otthonukba beáramló fényt, a legszebb árnyékolórendszert szeretnék, de a legbiztonságosabbat is egyben, akik szeretnék megóvni faanyagukat a változó időjárástól, és akik szeretnék, hogy az otthonuk kicsit más legyen, kellemes megjelenésű, rusztikus mediterrán életstílussal ötvözve.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás