Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mivel jár egy nyílászárócsere?

Mivel jár egy nyílászárócsere?

Legtöbbször az is nagymértékben benne van az ódzkodásban, hogy a többség igazából nem is tudja, hogy mire számíthat pontosan, csak azt sejti, hogy sok kellemetlenségre, kényelmetlenségre.

Hogy mégse az ismeretlenbe kelljen fejest ugrani, összeszedtük, mire kell számítani egy nyílászárócsere során:

  • Komolyabb anyagi ráfordítás. Sajnos ez elkerülhetetlen, főleg ha odafigyelünk arra, hogy valóban minőségi nyílászárókat vásároljunk, amikkel a következő évtizedekben valószínűsíthetően nem lesz problémánk, és olyan elvárásoknak is megfelelnek, mint a hőszigetelés. Jó hír ugyanakkor, hogy hamar visszahozzák az árukat.
  • Felfordulás. Mivel a régi nyílászárókat ki kell szedni valahogyan, a nyílászárócsere jár némi rongálással, és megsérülhet az ablak körül a vakolat is. Ez pedig porral és kosszal jár. Sajnos ezt a részét nem tudjuk elkerülni, célszerű jó alaposan összepakolni a helységekben, és lefóliázni a bútorokat, valamint a padlót, hogy minél kevesebb kosz kerüljön közvetlenül rájuk.
  • Valószínűleg szükség lesz a fal javítására, illetve az érintett terület újrafestésére is. Készüljünk fel tehát, hogy nem feltétlenül csak az ablakokra és az ajtókra kell gondolnunk.
  • Takarítás. Mire a munka véget érünk, szükség lesz a lakásban egy komolyabb takarításra még akkor is, ha kiválóan összepakoltunk és letakartunk mindent. A por sajnos a legkisebb résekben is meg tud ülni, ezért tényleg alaposan ki kell takarítani mindenhol.
  • Átmenetileg hiányozni fog egy-egy ablak vagy ajtó. Persze nem hosszútávon, de ez is egy kellemetlen velejárója a munkának. Ezért érdemes tavaszra, illetve nyárra időzíteni azt a folyamatot, amikor a fűtés szempontjából ez nem okozhat problémát.
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás