Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mire figyeljünk a tetőablakok kiválasztásánál?

Mire figyeljünk a tetőablakok kiválasztásánál?

A tetőtér beépítése sokszor a legkézenfekvőbb módja annak, hogy bővítsük házunk lakóterét. Amikor gyerek érkezik a családba, ezáltal bővül a létszám nagyon gyakran nyúlnak az emberek ehhez a módszerhez. A tetőtér persze sok szempontból más, mint a hagyományos, földszintes lakások: más körülményekkel kell számolni, ezért gyakran eltérő megoldásokra van szükség.

Az egyik ilyen eltérő elem az ablak. Nem véletlenül léteznek tetőablakok. Bár a tetőtérben is vannak olyan helyek, ahová hagyományos ablak is felszerelhető, de sokszor ez nem kivitelezhető, mivel a tető döntött részére ilyen ablak nem tehető be. Erre megoldás a tetőablak, ami pontosan illeszkedik ebbe a környezetbe.

Tetőtérben még fontosabb a szigetelés

A hőszigetelés minden esetben fontos, egyrészt a komfortérzet, másrészt pedig az energiatakarékosság, költséghatékonyság jegyében. A tetőtérben azonban nem árt fokozottan szem előtt tartani ezt a tényezőt, ugyanis itt sokkal könnyebben szökik ki a hő. Amellett, hogy az egész ház szigetelése fontos, nem szabad megfeledkezni a nyílászárók hőszigetelő képességéről sem.

 

A tetőablakoknál is elsődleges fontosságú kell, hogy legyen, hogy megfelelően szigeteljenek. Ha itt rossz a szigetelés, az gyakorlatilag azzal egyenlő, hogy télen túl alacsony lesz fönt a hőmérséklet, nyáron pedig nagyon meleg lesz. Ez azonban elkerülhető, ha komolyan vesszük a szigetelés kérdését.

Méret, nyílás

Kényelmi szempontból azt is érdemes megfontolni, hogy mekkora ablakot szeretnénk, és ez hogyan nyíljon. Természetesen minél nagyobb az ablak, annál több természetes fény jut be, ugyanakkor nyáron az árnyékolás miatt nem feltétlenül előnyös, ha túl nagy. Érdemes számításba venni azt is, hogy egy nappali például jó, ha világos, de egy háló esetében kifejezetten zavaró lehet a túl sok fény.

A tetőablakok különbözőféleképpen nyithatók és zárhatók, erről is érdemes előzetesen tájékozódni. Ez egyrészt kényelmi szempont, másrészt mindenki számára más praktikus. Mivel egy ablakot jó eséllyel sokáig fogunk használni, fontos, hogy olyan legyen, ami ideális számunkra, minden szempontból.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás