Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mire figyelj, ha ablakot választasz?

Mire figyelj, ha ablakot választasz?

Nagyon sok szó esik arról, hogy a nyílászárók kiválasztásánál figyelembe kell venni olyan tulajdonságokat, mint a hőszigetelő képesség, illetve a minőség. Természetesen ezek nagyon fontosak, és nem szabad anélkül dönteni, hogy nem győződtünk meg arról, hogy ezekből a szempontokból megfelelő az adott nyílászáró.

Azonban vannak más tényezők is, amelyek a majdani kényelmes használatot fogják nagymértékben befolyásolni. Sokan azt gondolják, hogy egy ablakot nem nagyon kell túlgondolni, legfeljebb azt kell kitalálni, hogy mekkora méretű legyen, hiszen ez fogja befolyásolni, hogy mennyi fényt kap a lakás. Ha ez megvan, a többi már gyakorlatilag mindegy. Nos, ez nem teljesen így van.

Befolyásolja a berendezési lehetőségeket

Számos esetben okoz például problémát, hogy az ablak olyan értelemben túl nagy, hogy nagyon alacsonyan van az alja. Ez azért baj, mert gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy úgy rendezzük be a helyiséget, hogy bármit is az ablak elé toljunk, mert egyszerűen nem fogjuk tudni tőle kinyitni az ablakot. Ez nagyon leszűkíti a lakberendezési lehetőségeket, és sokszor lehetetlenné teszi, hogy úgy helyezzük el a bútorokat az adott helységben, hogy optimális legyen. Éppen ezért érdemes arra figyelni, hogy az ablak alja olyan magasságban legyen, hogy egy átlagos méretű komód kényelmesen elférjen alatta.

Merre nyílik és hogyan?

Az ablak nyitásának iránya sem mindegy. Ebből a szempontból érdemes azt végiggondolni, hogy a helységet, amiben az ablak lesz, hogyan szeretnék berendezni, és hová szeretnénk bútorokat rakni. Ugyanis ettől függ például, hogy melyik nyitási irány ideális. Nagyon kellemetlen, amikor azért nem tudjuk kinyitni az ablakot, mert nem férünk valamiért hozzá, miközben ha a másik oldalról nyílna, akkor ez nem jelentene problémát.

Ugyanezen szempontból érdemes elgondolkozni azon, hogy egy- vagy kétszárnyú ablakot szeretnénk-e. Főleg akkor, ha nagyobb ablakokról beszélünk. Egy nagy ablak esetében ugyanis az a gond, hogy hatalmas íven nyílik, ami lehet problémás a helyhiány miatt. Ebben az esetben célszerű inkább kétszárnyú ablakot választani, ahol két kisebb szárnyról beszélünk, amelyek nem igényelnek akkora helyet mozgatásakor.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás