Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Minden, amit a sávrolóról tudni érdemes

Minden, amit a sávrolóról tudni érdemes

Az árnyékolástechnikai eszközök széles választékát találhatod meg az Aranyablaknál. A kínálat nagysága azonban sokszor ijesztő is lehet, hiszen hamar a bőség zavarában találhatod magad a rengeteg modern technológia között. Egyik legegyszerűbb lehetőség, ha ilyenkor már a tervezés során online, vagy személyesen keresel minket műszaki és termékspecifikus tanácsadásért. Másik lehetőség a szakmai cikkeink és a webshopunk leírásai alapján előkészíteni a döntésedet.

Most az árnyékolástechnikai eszközök egyik rugalmas és könnyen szerelhető verzióját mutatjuk be, hogy megalapozott döntést hozhass akár az otthonodról, akár az irodádról van szó. A sávroló egyszerre tudja a fényáteresztő és a sötétítő függöny feladatát ellátni. A sávroló, amint a neve is mutatja, keresztben csíkokra osztja a roletta textilt, melyek váltakozva engedik át a fényt, sötétítenek, árnyékolnak.

A fényviszonyok jó kihasználása létszükséglet

Kétségtelen, hogy a megfelelő fényviszonyok sokat javíthatnak egy helyiség hangulatán. Ennek kapcsán már írtunk a szalagfüggönyökről, ám ezek nem mindenki számára nyújtanak szimpatikus vagy kielégítő megoldást. Ám a sávroló is jó alternatíva lehet, ha azt szeretnénk, hogy a sötétítés ízlés szerint állítható legyen.

A sávroló működése igen egyszerű. Egy teljesen sötétítő anyag mögött elhelyezkedik egy másik, fényáteresztő textil is, melyeknek állása könnyedén változtatható. Ez egy esztétikus és praktikus megoldás lehet, ha nem vágyunk arra, hogy a sötétítő elhúzásakor beálljon a vaksötét, de a teljes fényáradatot is szeretnénk elkerülni.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A sötétítő működtetésére több alternatíva is rendelkezésre áll. A manuális lehetőség a golyós gyöngylánc, amellyel a szálak könnyedén elhúzhatóak egymás fölött. Motoros irányításra is van lehetőség, ebben az esetben a motor mozgatja át az anyagot.

Felszerelhető kifejezetten az ablakra is, így stabilabban áll majd a szerkezet és együtt mozog az ablakkal, ugyanakkor ez megnehezíti a tisztítást. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor különállóan is elhelyezhető az ablak fölé, de akár még a mennyezetre is.

Dekoratív és praktikus megoldás

Ezt a fajta sötétítőt leginkább irodákban vagy nappalikban kedvelik, ám bárhol könnyedén beilleszthető az enteriőrbe. Egyszerű és letisztult formavilága gondoskodik arról, hogy könnyedén alkalmazkodjon a környezetéhez.

Az anyag színe és mintázata ráadásul választható, így attól sem kell tartani, hogy egy világos, modern helyiséget esetleg elront majd a komor hangulatú függöny. A sávrolót ráadásul tokozott kivitelben is el lehet készíteni, ami további praktikus lehetőségeket rejt magában, hiszen így kevésbé koszolódik a függöny és a takarítása is egyszerűbb.

Stílus és hangulat összhangja

A sávrolóval igazán jó hangulatot lehet teremteni bármilyen helyiségben, ráadásul nagy mértékben variálható ízléstől függően. Ha az elhatározás már megszületett, akkor lent kérhető árajánlat.

Ha egyedi ajánlatra, rendeléssel kapcsolatos információkra, vagy bővebb tájékoztatásra van szükséged, keress minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás