Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Minden, amit a garázskapu kiválasztásáról tudni kell

Minden, amit a garázskapu kiválasztásáról tudni kell

Egy ház megtervezése során a belső tér kialakítása mellett nagyon fontos helyet biztosítani a garázsnak is, ami lehetővé teszi, hogy járművedet biztonságban hagyhasd minden este. Ha megvan a garázs helye, akkor annak az egyik nélkülözhetetlen eleme: a garázskapu. Típusait illetően a legnépszerűbbek szekcionált vagy billenő garázskapuk, ami a nyitás irányukra vonatkozik. Ismerd meg a részleteket!

Manapság, amikor az emberek „harcot vívnak” egy üres parkoló megtalálásáért, egy saját garázs igazi kincs, amely biztonságos és az időjárástól elzárt megoldást jelent, valamint segít csökkenteni az autó karbantartási költségeit.

Sok lakástulajdonos kénytelen lecserélni a garázskapuját, amikor a régi ajtó vagy a nyitó szerkezet valamiért meghibásodik. Mások azért cserélik az ajtókat, mert a legújabb biztonsági és védelmi funkciókkal szeretnének rendelkezni. Válassz előre minőségi garázsajtót, ami hosszú távú tartósságot és garanciát jelent a védelemre.

Mi a szekcionált és billenő garázskapu közti különbség?

A szekcionált kapu ismérve, hogy vízszintes lamellákból áll, amely nyitáskor a garázs mennyezete alá csúszik. Ezzel szemben a billenő garázskapu nyitásakor egyetlen nagy tábla emelkedik fel a magasba. Mindkettő maximális helykihasználást biztosít a garázsban. Míg a szekcionált kapu elé akár közvetlenül is lehet parkolni, addig a második inkább udvari garázsokhoz ajánlott.

Mit kell figyelembe venni garázskapu vásárlás előtt?

Javasoljuk, hogy fontold meg az alábbi részleteket

 • Hőszigetelés fontossága;
 • Az ajtó színe – a teljes szerkezet színéhez igazodva;
 • Biztonsági szint;
 • Kapuműködtetés típusa – függőleges/vízszintes/toló;
 • Kapuméret – a megfelelő méret biztosítja a kapu tökéletes csatlakozását a garázsfalakhoz;
 • Garázs elhelyezése;
 • Gyártói garancia – olyan cég, amelyik termék- és beépítési garanciát vállal;

Hogyan válaszd ki a garázskapu méretét?

A garázskapu természetesen mindig a garázstestben meglévő rés méretének megfelelően kerül kiválasztásra. Ez lehetővé teszi az összes alkatrész tökéletes összekapcsolását. Ha a garázs megépítése még nem tart a végső fázisban, javasoljuk, hogy az általad szimpatikus gyártó által biztosított szabványos méretet válaszd, így jelentős megtakarítást érhetsz el a fel- és lehajtható garázskapu vásárlásán.

Garázskapuinkat széles modellválasztékban kínáljuk, így kiegészítve otthonod egyedi és elegáns karakterét, akár a népszerű billenőt vagy szekcionáltat szeretnéd, akár a redőny vagy oldalra futó kaput.

Minden garázskapuhoz szerelési helyekre (balra, jobbra és felülre) és mély tolótérre van szükség, amelyet a garázsépítés kezdetétől figyelembe kell venni. Ne csak a szerkezetre korlátozódjon, hiszen egy lefolyócső, cső vagy lámpatest sok bosszúságot okozhat, akadályozhatja a garázskapu beszerelését.

Garázskapuk karbantartása és védelme

A hosszabb élettartam érdekében a paneleket és a gumitömítéseket legalább évente egyszer ajánlott nedves ruhával lemosni, a mechanikai elemeket (görgők, vezetősínek, rugók) megtisztítani a portól és speciális zsírzóanyaggal jól megkenni. Ilyen speciális zsírzóanyag például a CX-80 Kapu zsírspray.

 

Miért minket válassz?

 • Mert lakossági és ipari szekcionált garázskapuk területén több, mint 20 éves ismerettel és tapasztalattal rendelkezünk!
 • Mert a gyártás során figyelünk arra, hogy funkcionális és esztétikus megjelenést teremtsünk!
 • Mert minőségi olasz és német alapanyagokat használunk!
 • Mert szakképzett értékesítő kollégáink országszerte több mint 30 ponton állnak rendelkezésére!

További információkról, színekről és méretekről érdeklődj az általunk kínált lehetőségek közül, és tudd, hogy kérésre a garázskapuk a megrendelő ízlése, preferenciái és igényei szerint testre szabhatók, továbbá szállítást és beépítést is biztosítunk.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás