Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Milyen színű lesz az ajtód? Milyen színű a fal?

Milyen színű lesz az ajtód? Milyen színű a fal?

Milyen színű lesz az ajtód? Milyen színű a fal?

Az ajtótervezőben több ezer kombinációt megleshetsz!

Amikor új ajtók beszerzésére adod a fejed komoly dilemmát jelenthet a megfelelő szín kiválasztása.  Talán nem szeretnél ugyanolyan színt választani, mint a falak, de mégis jó lenne törekedni a harmóniára. Ráadásul mindkét szobában, hiszen egy ajtóról van szó… Lehet a kontrasztos is harmonikus? 2020-ban menő a fekete ablakkeret fehér falak mellett! Mi a véleményed erről?

És akkor mégis mi alapján érdemes választani? Arra, hogy megtaláld a megfelelő színt, több módszer is létezik. Adunk egy-két tippet a válogatáshoz, hogy az ajtótervezőben ne kelljen több ezer variációt végigjátszani.

Tervezd meg először a palettádat!

Ha már vannak elképzeléseid arról, hogy milyen atmoszférát szeretnél kialakítani, akkor célszerű ehhez összeállítani egy saját színpalettát. Ez segít abban, hogy lásd, melyek az összepasszoló színek és hogy együtt milyen hatást keltenek. Ilyenkor gyűjtsd össze azokat az elemeket, amik a leghangsúlyosabbak a helyiségben. Például, ha sok növényt szeretnél, számolnod kell a zöld árnyalattal. Ha már megvan a konyhabútor, a kanapé, akkor ezeket is felviheted a képzeletbeli „palettádra”.

Nézegess képeket!

Akár valamilyen rajzoló szoftverrel is próbálkozhatsz, de az ajtótervezőnk is épp erre hivatott! Így gyorsan egymás mellé helyezheted azokat az árnyalatokat, amelyekben gondolkodsz, vagy amelyekhez alkalmazkodni kell. Nagyon divatosak idén a nagy méretű ablakok, tágas, kitárt terek és a kontrasztos színek, illetve a fekete-fehér extravagáns megoldások. Ezekhez az egyik legkézenfekvőbb élettel teli szín a zöld, vagy a kék, amelyek szintén hatalmas divatjukat élik az élő zöld falakkal, a nappaliba ültetett botanikus kertekkel együtt.

Fekete- fehér? Nem csak a sakkpályán!

Sokan választják mostanában a fekete falakat például a tévé, vagy a konyha előtti falon. Mellette a szürkék, a fehér ötvözve a természetes fényt beengedő, világos ablakokkal. Ezek a kombinációk képesek optikailag tágítani a teret. Illetve a letisztultságuk mellett könnyen otthonossá varázsolhatók egy kellemes barna padlóval, kevés bézs kiegészítővel.

Gondolkodj a nagy összképben!

Az is egy megoldás, hogyha a hangsúlyt arra helyezed, hogy milyen összhatásra törekszel. Ha például letisztult és modern hatást szeretnél elérni, akkor a kontrasztok, az üveg, a fehér, a metál és metálos színek, fényezett, krómozott felületek, a szürke, vagy a barna sötétebb árnyalatai lehetnek igazán hatásosak. Egy visszafogottabb helyiségbe pedig jól passzolhat a kellemes és lágy bézs.

Minden hangulatnak, stílusnak megvannak a maga árnyalatai, melyekre felépítheted a birodalmad. Egy fa ajtó, vagy famintázatú ajtó, ablak passzol a vidéki, hagyományos, rusztikus szobákba, míg a zen hangulatú irodádba egy tejüveges, világos nyílászáró lehet remek választás.

Bármelyiket is választod, arról ne feledkezz meg, hogy egy ajtó két helyiségbe is nyílik, így mindkettőre célszerű odafigyelni a harmonikus összkép érdekében.

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás