Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Milyen nyílászárót ne vegyél?

Milyen nyílászárót ne vegyél?

Több cikkben is tárgyaltuk már, hogy milyen nyílászárókat érdemes venni, illetve mire figyeljünk oda, hogy a lehető legjobbakat válasszuk. Természetesen emellett ezért felmerülhet az a kérdés is, hogy melyek azok az ajtók és ablakok, amiket mindenképpen érdemes elkerülni, és amiket nem szabad megvenni, ha jót akarunk magunknak.

Az alábbiakban azt igyekeztünk összegyűjteni, hogy milyen nyílászáróktól óvakodjunk a választás során:

A hőszigetelést nézve, ne vegyünk olyan ablakot, amiben nincsen minimum 6-7 légkamra! Minél nagyobb a légkamrák száma, annál jobbak az ablak hőszigetelő képességei – ezt érdemes figyelembe venni, amikor választunk. Az ennél kevesebb légkamrával rendelkező ablakok már nem tudják ugyanazt a hőszigetelés biztosítani, ugyanakkor nem biztos, hogy annyival olcsóbbak, hogy megérje ezt a kompromisszumot megkötni, főleg, ha azt nézzük, hogy hosszabb távon milyen gyorsan megtérül a nyílászárók ára, ha jól szigetelnek.

Nem szabad megvenni olyan nyílászárót, amire kevés a garancia. Egy igazán minőségi nyílászáróra akár több évtized garanciát is vállal a gyártó, természetesen bizonyos feltételek mellett, mint például a szabályos és precíz beépítés, valamint a rendeltetésszerű használat. Amennyiben a garancia egy bizonyos nyílászáró esetében csak néhány év, érdemes elgondolkodni azon, hogy a gyártó vajon miért nem vállalja a felelősséget a termékéért.

Mindig olvassunk kicsit utána a gyártónak! Az internetes vélemények nagyon sokat segíthetnek abban, hogy ne ugorjunk bele egy olyan vásárlásba, amit később megbánunk. Ha túl sok a negatív vélemény, esetleg gyanúsan nem találunk semmit, akkor jobb inkább elállni a vásárlástól, és más cég termékét keresni, amelyik megbízhatóbbnak bizonyul.

Beszédesek lehetnek az árak is, bár önmagában nem biztos, hogy igaz, hogy ami drága, az feltétlenül jó, aminek pedig kedvező az ára, az mindenképpen silány minőségű. Ennek ellenére azért az ár valamilyen szinten mégiscsak iránymutató a minőség kérdésében, egyszerűen azért, mert az igazán minőségi termékeket nem lehet nagyon olcsón kihozni, mivel az alapanyagoknak is megvan a maguk ára. Ha valami gyanúsan olcsó, akkor az a minimum, hogy alaposan nézzünk utána, de igyekezzünk inkább megbízható márka termékét választani, és ne az ár legyen az egyetlen szempont.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás