Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Milyen nyílászárók illenek a vidékies stílusú otthonokba?

Milyen nyílászárók illenek a vidékies stílusú otthonokba?

A lakberendezési stílusok között az egyik legnépszerűbb a country, más néven vidékies stílus. Napjaink rohanó világában ugyanis ez az irányzat a meghittséget és a nyugalmat jelképezi, illetve a természetközeliséget hozza el az otthonokba, némi rusztikus bájjal megfűszerezve. Nézzük, hogyan kell berendezni egy country stílusú otthont, és azt is, hogy milyen nyílászárókat érdemes használni!

A vidékies lakberendezési stílus jellemzői

Amikor a country stílusú otthonokról beszélünk, sokak előtt egy fehérre mázolt ház képe villan fel, benne kényelmes bútorokkal, az ebédlőben kockás abrosszal terített nagy asztallal, a nappaliban kandallóval.

Nem is járunk olyan messze az igazságtól, hiszen ez mind jellemző erre a lakberendezési módra. Érdemes azonban tudni, hogy a vidékies stílus igazából több kisebb alstílusra oszlik, így beszélhetünk vintage, rusztikus vagy provence-i stílusról is, mind-mind másfajta dekorelemeket, színeket és textúrákat részesít előnyben a dekorálás során. Közös jellemzőjük azonban a természetes anyagok használata az enteriőr kialakításakor, valamint a nagyfokú funkcionalitás.

Egy vidékies házban minden berendezési tárgy valamilyen célt szolgál, emellett kényelmes is. A szobák tágasak, szellősek, nincs bennük zsúfoltság. A teret jól kihasználják, itt a régi és új bútordarabok jól megférnek egymás mellett.

A country hangulat megteremtésének eszközei

Az épület központi helye a konyha, amelyben nyitott polcok és falra akasztott edények láthatók. Az ebédlőben a nagy faasztalt körbe tudja ülni a család, a székek is fából készülnek. Helyet kaphatnak itt a porcelánvázák és cserépvázák egyaránt, bennük friss vagy szárított virággal.

A nappali fontos eleme a kandalló, a széles kanapé és a nagy fotelek. Jellemzően fa padlóburkolatot találunk e helyiségben, rajta rongyszőnyegekkel. A falat vagy annak egy részét figyelemfelhívó dekorelemként akár virágmintás tapéta is díszítheti.

A hálószobában is a természetesség az uralkodó, a kovácsoltvas ágy mellett jól mutat egy rusztikusabb nagy szekrény. A fürdőszobában is kerülik a modern bútorok használatát, kedveltek viszont a réz fali csapok és a fürdőszoba-szekrényre helyezett, tál alakú mosdókagylók.

Fa beltéri ajtók illenek ide

A beltéri ajtók sem törhetik meg az egységes stílust! Mivel a vidékies lakberendezési mód a természetes alapanyagokat kedveli, nem használhatunk itt modern stílusú nyílászárókat. Rendkívül kedvelt ajtótípus nagyobb házakban például a pajtaajtó, mely igazi rusztikus hangulatot teremt.

Ehhez elég beszerezni a megfelelő vasalatot és a méretre szabott fa ajtólapot felszerelve máris kész az egyedi bejárat. Dekoratív megjelenést biztosít ez a mód az adott helyiségnek, például a mosókonyhának, gardróbszobának, ugyanakkor helytakarékos megoldás is.

A hagyományos beltéri ajtók esetében is csak a faajtó jöhet számításba hosszú címes kilincsekkel. Az Aranyablak kínálatában kiváló minőségű borovi fenyő ajtók találhatók, ezekről korábbi cikkünkben részletesen írtunk.

A tele Zeusz borovi beltéri ajtó igazán praktikus választás lehet, ráadásul ez a prémium minőségű termék egy- és kétszárnyú változatban is kapható. A természetes hatás eléréséhez elegendő a pácolás, a lakkozást mindenképp kerülni érdemes a rusztikus stílus esetében.

Zsalugáteres ablakok

Az igazi vidéki hangulatot már a ház külseje is közvetíti. Az ablakok esetében sem szabad a műanyag nyílászárókat választani, ide valódi faablakok kellenek, az árnyékoláshoz pedig zsalugáter vagy spaletta.

Termékeink között borovi és lucfenyő alapanyagból készült ablakok is elérhetők, mindegyik kiváló minőségű. Esztétikus kinézetüknek köszönhetően hosszú évekre biztosítják az otthon eleganciáját, jó a hőszigetelésük.

A zsalugáter készülhet egy- vagy kétszárnyú változatban is, kiválóan hűsít nyáron. A fix lamellás verzión túl mozgatható lamellákkal is kérhető. A spaletta masszív védelmet nyújt, emellett kiválóan sötétít is. Akárcsak nagyszüleink idejében, most is jólesik a csukott spaletták mögött egy kis délutáni szunyókálás nyáron a hőségben.

Ha tehát vidékies berendezésű otthonra vágyunk, mindenképp a fa alapanyagú nyílászárókat részesítsük előnyben. Az Aranyablak e tekintetben is tud segíteni, fordulj hozzánk bizalommal, teremtsük meg együtt a country stílusú otthonodat!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás