Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Milyen ajtókat válassz kis méretű lakásodba, garzonodba?

Milyen ajtókat válassz kis méretű lakásodba, garzonodba?

Az élettereink, lakhatásunk, különösen a nagyvárosokban jelentősen különbözik a vidéki életstílustól. Ha te is egy apró 20-30 négyzetméteres lakásban élsz, bizonyára tisztában vagy ezzel. Ezek a kicsinek tűnő terek remekül elláthatják funkciójukat, bizonyos életszakaszokban, bizonyos környezetben kifejezetten előnyösek. Nem kell attól sem tartanod, hogy emiatt minden kényelmi funkcióról le kell mondanod.

Megmutatjuk, hogy a többfunkciós szobák, az egybenyitott konyhák és hálószobák, vagy épp az egészen apró fürdők, előterek milyen nyílászáró megoldásokkal kompatibilisek. Most elsősorban az ajtókra koncentrálunk, hiszen ezek a praktikus térelválasztók bizony nagyban hozzájárulhatnak a kis lakások kényelméhez. Feltéve, ha jól választod ki őket… Nézzük meg, mire is gondolunk!

Kezdjük a bejárati ajtónál

Apró ékszerdoboz lakásunk, első szingli lakásunk, az első összeköltözős lakásunk bizony nagyon nagy értéket képvisel, fontos, hogy vigyázzunk rá. Egy jó bejárati ajtó elsődleges szempont lehet már a beköltözéskor. Azon felül, hogy modern és extra védelmet biztosít, érdemes az esztétikai lehetőségeket is meglátni benne. A kis lakások nagy átka, ha nincs elegendő természetes fény, szűkösnek, sötétnek tűnik.

Üvegezett bejárati ajtó a sötét előszobákhoz

Ezt ellensúlyozandó a bejárati ajtó egy remek lehetőség arra, hogy plusz hely kihasználása nélkül is egy plusz fényforrást és dekorációt helyezzünk el már a bejáratnál. Ha a bejárat konyhára nyílik, ami gyakori megoldás a kis lakásoknál, akkor szintén nagyon hasznos lehet egy üvegezett, akár plusz üveg panellel kiegészített bejárati ajtót választani. A színek és motívumok tekintetében mind fém, fa-és műanyag ajtóink között találhatsz kedvedre valót.

Beltéri ajtók pici szobákhoz, apró közlekedőkhöz

Kisebb helyiségek, például tárolók esetén is jó ötlet lehet a harmonika ajtók használata. Az ilyen tereknél nem ritka, hogy az ajtónyílás is szűk és a hangszigetelés is csak másodlagos szempont.

Nagy előnye még, hogy könnyedén tisztítható, így nem kell amiatt aggódni, hogy újra kell festeni, vagy le kell cserélni az egészet. Mindössze egy nedves, esetleg tisztítószeres szivacsra lesz szükséged, amivel áttörlöd a felületét és újra régi fényében ragyog majd.

Tolóajtó a helytakarékosság jegyében

Vannak olyanok is, akik a tolóajtókra esküsznek. Ez viszont inkább erkélyek és udvari kijárók esetén alkalmazható leginkább. Ellenben például egy konyhában már kevésbé praktikus, mivel az esetek többségében végül egyszerűen csak nyitva marad, így pedig értelmét veszti a rengeteg belefektetett munka is.

Maradhatsz a hagyományos verziónál is és szerelhetsz fel ajtót, hiszen számos különböző típus közül választhatsz. Lehet fa, üvegezett, műanyag vagy lemezelt attól függően, hogy melyik illene leginkább a helyiség arculatához.

Mire figyelj még a kis lakásodban?

A térelválasztásnál és a lakberendezésnél általános jellegű szabály, hogy egy kisebb, szűkösebb térbe ne zsúfolj be nagy bútorokat, tömör berendezési tárgyakat. Érdemes minél több falat, padlószegélyt láthatóvá tenni. Ehhez az áttetsző, vagy megemelt, könnyed bútorok, világos színek is segítségedre lehetnek. Az elosztásra nem csak a szobák szempontjából, hanem például a falra akasztott képeknél, a csempe és járólapok méretezésénél, vagy a függönyöknél is érdemes odafigyelni.

Kívánunk örömteli lakberendezést a kis lakás tulajdonosoknak. Ajtók és ablakok beszerzéséhez pedig bátran ajánljuk magunkat mind szakmai, mind ár-érték arány szempontjából.


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás