Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mikor és miért érdemes szakikhoz fordulni?

Mikor és miért érdemes szakikhoz fordulni?

Lázas bütykölőknek, töprengőknek, egészségesen lustáknak és lelkes amatőröknek szól ez a kis szösszenet, amiben megnézzük, hogy mikor is érkeznek el azok a vízválasztó pontok a nyílászárók felmérésében, kiválasztásában, beszerelésében, amikor érdemes egy percre hátradőlni, tárcsázni minket és megvárni, hogy hamarosan a profik izzadjanak a munkával.

A nyílászárók cseréje, esetleg az újonnan épített házhoz az ajtók és az ablakok kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat.  Legalábbis sok ponton elakadhat, vagy minőségében romolhat a végeredmény, az időtállóság, ha nem egy tapasztalt emberre bízzuk!

Helyszíni felmérés

Tudni kell, hogy pontosan mire van szükség, mekkora méretben, milyen igényekkel, és milyen speciális anyagból. Ezt már jó előre feltérképezhetjük a helyszíni szemle során, amikor a közelben elérhető professzionális kapcsolataink közül vezénylünk ki valakit a helyszínre bármikor, amikor szükségessé válik.

Ő véleményt, tippeket adhat, rendkívül pontos mérést, tervet tud készíteni számunkra. Ezzel nem csak időt, de hosszú távon sok pénzt is spórolhatunk. Nyilvánvalóan nem várhatjuk el minden embertől, hogy otthonosan mozogjon ezen a területen, de nem is kell, ugyanis erre vannak a szakértők, akik az elképzeléseket segítenek átültetni a gyakorlatba.

Ha úgy érezzük, tanácstalanok vagyunk, nyugodtan kérhetünk segítséget olyanoktól, akik jól kiismerik magukat a nyílászárók területén, és képesek útbaigazítani.

Biztonság és testi épség

Sokan nem gondolnak azokra a veszélyforrásokra, melyek egy nyílászárócserénél felléphetnek. Szakembereink viszont évek óta ismerik azokat a szabályokat, előírásokat, melyekkel megelőzhető a baj. Mind a nyílászárók, anyagok, a környező fal, festés, vakolat, és használati tárgyak védelmére, mind személyes biztonságukra odafigyelnek.

Ha magunk próbálkozunk emelgetéssel, fúrással, faragással, akkor is mindenekelőtt fontos, hogy az ergonómiai, védőöltözetre vonatkozó és a por, esetleg mérgező anyagok ellen felvértezzük magunkat!

Döntéshozás szakmai ismeretek alapján

Ahhoz, hogy a régi, megkopott gumírozásból egy kicsit többet hozzunk ki nem mindig elég rendszeresen olajozni a vasalatot és glicerinnel lekenni a gumikat, van hogy csere válik szükségessé, méghozzá ugyanolyan gumival, mint az eredeti. Ezt felmérni, bekategorizálni, és kicserélni sem gyerekjáték.

Beállítani egy ablakot a vadiúj ablakrésbe szintén embert próbáló lehet, ha egyedi méretezésekről, vagy egyszerűen a sík, a méretek profi meghatározására van szükség. Ehhez érdemes szerelőt hívni. Fokozottan érvényes ez a tetőtéri ablakoknál!

Kockázati faktorok

Az első és legfontosabb teendő, hogy felmérjük, pontosan mekkora ajtókra és ablakokra van szükség. Nem feltétlenül jó, ha ennek laikusként nekiállunk, ugyanis sok mindent nem biztos, hogy számításba veszünk, amit a hozzáértők igen.

Ennek az lehet az eredménye, hogy kidobunk egy rakást pénzt olyan nyílászárókra, amik nem jók méretben, nem passzolnak a helyükre. Mindez nem fordulhat elő, ha segítséget kérünk profiktól: inkább fizessünk ezért, minthogy rengeteg pénzünk menjen el olyan ajtókra és ablakokra, amik számunkra használhatatlanok.

Ahhoz, hogy egy nyílászáró tökéletesen el tudja látni a funkcióját, nagyon fontos, hogy jól legyen beépítve. Ezzel sem érdemes egyénileg próbálkozni, de az sem biztos, hogy jó megoldás, ha ismerőssel építtetjük be.

Ha ugyanis bármi probléma van, a garanciát úgy tudjuk érvényesíteni, ha biztos, hogy megfelelően szerelték be a nyílászárókat.

Az Aranyablaknál természetesen ebben is készséggel állunk kedves vásárlóink rendelkezésére!

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás