Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Miért szeretjük a műanyag redőnyöket?

Miért szeretjük a műanyag redőnyöket?

A redőnyök nagyon jó szolgálatot tesznek akkor, amikor valaki nappal szeretne éjszakai sötétséget, nyugalmat teremteni, például mert éjszakai műszakos, és nappal aludna. Jól jönnek akkor is, amikor nyáron nagyon meleg van, és a forró napsugarakat igyekszünk kint tartani a lakásunkból. Éppen ezért nagyon sok ember választja ezt a kiegészítőt az ablakaihoz.

De redőnyből is nagyon sokféle van, különböző típusok, különbözőképpen használhatók, különböző alapanyagokból. Alapvetően fa, műanyag, és fém redőnyöket szoktak beépíteni, belső vagy külső tokkal. Belső tokra akkor van lehetőség, ha már eleve az ablak beépítésekor gondolunk a redőnyre is, a külső tok akkor lehet megoldás, ha utólag szeretnénk redőnyt az ablakunkra.

A fa redőnyök manapság kevésbé jellemzőek, inkább csak régi házakon látni. Ennek oka, hogy nem éppen ideálisak, a fa egy idő után elhasználódik, így a redőny is akadozni fog. A fém redőnyök már gyakoribbak, hiszen masszívak, strapabírók, de nehezek és drágák. Leginkább ez az oka annak, hogy a műanyag redőnyök a legnépszerűbbek.

Mit tudnak a műanyag redőnyök?

  • A műanyag redőnyök egyik nagy előnye, hogy viszonylag kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekért lehet hozzájuk jutni, legalábbis nem a valóban minőségi darabokhoz, azonban a fémhez képest például olcsóbbak.
  • Szintén kedvező tulajdonság, hogy bármilyen színben elérhetők, teljesen passzolhatnak az ablakhoz, nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében.
  • A műanyag redőnyök könnyűek, ezért nem különösebben kell fizikai erő a felhúzásukhoz, amennyiben az manuálisan történik, és nem elektronikusan. Éppen ezért sokkal nagyobb egységek is kérhetők, a nagyobb redőnyök felhúzása sem okoz gondot, ellentétben például a fémmel, ami nehéz.
  • Nem igényelnek különösebb karbantartást, a műanyag erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem használódik el, így sokáig jó szolgálatot tehetnek ezek a redőnyök.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás