Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mi kerüljön a konyhai ablakokra: hagyományos-, szalagfüggöny, redőny vagy roló?

Mi kerüljön a konyhai ablakokra: hagyományos-, szalagfüggöny, redőny vagy roló?

Valószínűleg te is ismered ezeket a dilemmákat az otthoni ablakok legjobb díszítésének módjával kapcsolatosan. A redőnyök és rolók táborába tartozók érvei nagyon meggyőzőek: jobb fényszabályozást kínálnak, teljesen elsötétíthetőek és gondosan megválasztva szinte bármilyen lakberendezési stílushoz remekül illenek. De a hagyományos függönyt és sötétítőt kedvelők tábora sem kicsi: a megfelelő minőségű függönyök extra dimenziót adnak a térnek, könnyebben karbantarthatóak és sokkal dizájnosabbak. De mi a helyzet a konyhával?

Mi az, ami igazán illik és biztonságos egy olyan térben, ahol a legnagyobb a nyüzsgés, ahol napi szinten sütés-főzés folyik? Annyi biztos, hogy arra a kérdésre, mint „függönyt vagy redőnyt tegyek a konyhába?” nincs egyetlen általános válasz, viszont észérvek annál inkább, amit a biztonság érdekében fontos tudatosítani.

Ezért ebben a cikkben segítünk abban, hogy otthonod rendezésekor vagy felújításakor könnyebben válassz a redőnyök, szalagfüggönyök, rolók és függönyök között, a helyiség rendeltetésétől és dekorációs stílusától függően.

Függöny vagy redőny a konyhában?

Bármelyik lehetőség megfelelő egy modern konyhában, de mindenekelőtt figyelembe kell venni a tér konfigurációját. Ha az ablak közel van a tűzhelyhez vagy a mosogatóhoz, a redőnyök sokkal biztonságosabbak, mint a függönyök.

Például az alumínium redőnyök minden konyhában tökéletesen megfelelőek, mert nem veszik fel a kellemetlen szagokat, és szükség esetén gyorsan letörölhetők. További előnye, hogy gazdag színválasztékban választhatóak, legyen az minimalista, skandináv vagy rusztikus, fehér vagy bézs, modern vagy retro hatású, harmonizálva a helyiség színvilágával.

A műanyag redőny is biztonságos!

Egy másik, ugyanilyen praktikus megoldás a műanyag redőnyben rejlik, amely több varázst és színt kölcsönző lehetőség a konyhában, amely szintén könnyen karbantartható és biztonságos. Továbbá a meleg időben elzárja a napsugarakat, míg a hideg időben védi az ablak üvegeit is a túlzott lehűléstől. Házad stílusának megfelelően választhatsz külső tokos, illetve vakolható tokos redőny típust is, kitűnő UV védelemmel.

Nagyon könnyen felszerelhetők és gyermekbiztonsági rendszerrel rendelkeznek, ami ideálissá teszi más helyiségekben is, nem csak a konyhában.

Szalagfüggönyök és rolók

Ez a két típus szintén ideális a konyhában, hiszen praktikusak, modernek és karbantartást sem igényelnek. Viszont míg a szalagfüggönyök kiválóak a nagy üvegfelületek beárnyékolására, addig a rolók inkább a kisebb konyhai ablakokhoz passzolnak.

Összegezve elmondható, hogy a függönyök és drapériák elhelyezése a házban bárhol ideális, kivéve a konyhában. Itt a tűzveszély és a szagok miatt nem tűnik jó választásnak. Ezért is találkozhatunk a legtöbb modern lakásban leginkább cask a nappaliban, a dolgozóban és a hálószobában függönnyel.

Ha tehát a konyháról van szó, és dilemma előtt állsz, hogy redőnyt, függönyt vagy rolót válasz, az első lépés egyszerű: mondj nemet a függönyre Különösen, ha az ablak a mosogató felett vagy a tűzhely mellett van. Nemcsak összekoszolod, de annak is könnyedén fennáll a veszélye, hogy a sarka túl közel kerül a meggyújtott tűzhelyhez, ha nyitva van az ablak, és egy fuvallat odafújja nem kívánt területre. Ha tehát az ablak közel van a tűzhelyhez vagy a mosogatóhoz, a függönyöknél vagy drapériáknál alkalmasabbak a redőnyök.

Azonban, ha az ablak távol van a tűzhelytől, és jobban kedveljük a függönyöket, nyugodtan díszítsük vele konyha ablakunkat.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás