Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mi a különbség az ajtótokok között?

Mi a különbség az ajtótokok között?

 

Kiemelkedő ár-érték arányú beltéri ajtó kínálatunkban most a tokok közti különbségeket, hasonlóságokat mutatjuk be. A tokok nagyban meghatározzák az ajtó szerelhetőségét, stabilitását, a nyitási irányokat, vagy épp az esztétikumot is, ezért érdemes átfutni, hogy milyen megoldás a legideálisabb számodra.

 

A mai modern lakberendezési trendekben az egyik legfontosabb szempont a jó kombinálhatóság, a gyors és látványos megoldások. Emellett mi a minőségi alapanyagokról sem feledkezünk el, hiszen úgy gondoljuk, hogy az időtállóság és fenntarthatóság kérdésköre nagyon is modern és aktuális dolog. Mindezt elérhető áron tudjuk kínálni, hiszen a gyártástól a forgalmazásig az egész nyílászárókkal kapcsolatos szegmenst lefedjük.

 

Milyen típusok közül válogathatsz?

 

Alapvetően három típust különböztetünk meg a tokok között. A beltéri ajtóknál típusspecifikusan mindhárom előfordul, és mindhárom választható, ezért érdemes ennek is utánakérdezni az üzleteinkben még a rendelés leadása előtt, ha valahol elakadnál. A három típus az átfogó tok, a geréb tok és a pallótok, (az utóbbi kettő fa ajtóknál van) melyek műszaki leírását és részletes rajzait a tudástárunkban is megtalálod.

 

Az átfogó típusú ajtótokok

 

Ahogyan a Vyma karcvédett és dekorfóliás ajtó leírásából is kiderül, az átfogó, vagy más néven UTH típusú tok leegyszerűsítve az utólagos beszerelés lehetőségét adja. Ehhez mindenképp szakemberre, profi eszközökre van szükség, hogy a lehető legszebb legyen a végeredmény.

 

Nagy előnye tehát, hogy felesleges fúrás-faragástól és a felújításkor, építkezéskor lényeges időveszteségtől kímélhetjük meg magunkat ezzel a modern megoldással. Ez a legmodernebb megoldás, és a legtöbben az újonnan szerelt ajtóknál ezt a megoldást részesítik előnyben!

 

Milyen a gerébtok?

 

Fenyő ajtók vékony falba építhetőségét teszi lehetővé már 4 cm-es falvastagságtól. Akár utólagosan is beépíthető, de a pallótokhoz hasonlóan 2 oldali takarólécezést igényel.

Kitűnően alkalmazható folyosókon, vagy szobákban is.

 

Pallótok, a régi idők kedvence

 

A pallótok egy régebbi megoldás, de még mai napig gyakorta felbukkan, hiszen az eredeti szabványméreteket, beépítési munkálatokat a régebbi irányelvekből eredeztetik. Nem csak a kőművesek berögződése, hanem sokszor a régebbi építésű házak, lakások velejárója, hogy a pallótok, vagy a gerébtok alkati adottságaihoz igazodnak. A pallótok is tud igazodni a beépítendő fal vastagságához már 8 cm-től. Utólagos beépítés esetén ez is takarólécezést igényel.

 

A modernebb, utólag szerelhető tokok mellett természetesen a hagyományos megoldásokat is megtalálod a kínálatunkban, ha szeretnéd eszerint építeni, átépíteni, felújítani otthonod.

 

Maradt még kérdésed?

 

Ne habozz feltenni nekünk, mert Magyarország legkiterjedtebb üzlethálózatával és praktikus online felülettel minden lehetőség adott, hogy a nap bármely szakában leírd szakmai jellegű kérdéseidet. Az ajánlatokkal kapcsolatban is nálunk tudsz érdeklődni, illetve az ajtótervező használatával még több érdekes ötletet kaphatsz álmaid beltéri ajtajainak kiválasztásához.

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás