Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Merre nyíljon? Hogyan mozogjon?  Tippek, trükkök a nyitási irányokhoz

Merre nyíljon? Hogyan mozogjon? Tippek, trükkök a nyitási irányokhoz

Rendkívül széles választékban ajánlunk nyílászárókat: ajtókat, ablakokat a vásárlóink számára. Könnyű elveszni ebben a színes forgatagban támpontok nélkül. Igyekszünk éppen ezért személyesen és online is az Önök segítségére lenni a válogatásban egészen a kezdetektől.

Most összefoglaljuk, hogy a különböző típusok milyen nyitási irányokat tesznek lehetővé. És ezen belül is, mi az, amire érdemes odafigyelni már a tervezési fázisban. Abban az esetben, ha konkrét elképzeléssel állunk szemben, még gyorsabban tudunk profi segítséget nyújtani akár az árszabás, akár a műszaki paraméterek kapcsán.

Ajtók nyitási iránya

A nyitásirány megállapítása az ajtó pántok felőli oldalon lehetséges. Balos az az ajtó, amikor a belső oldalán szemben állva, a kilincset bal kézzel foghatjuk meg, szárnya bal felé nyílik, pántjai a szárnyat a bal kezünk felőli oldalán rögzítik a tokhoz. Jobbos az az ajtó, amikor a belső oldalán szemben állva, a kilincset jobb kézzel foghatjuk meg, szárnya jobb felé nyílik, pántjai a szárnyat a jobb kezünk felőli oldalán rögzítik a tokhoz.

Kifelé nyíló ajtó esetében kívülről kell a nyitásirányt megállapítani! Ebben az esetben is a zsanér elhelyezkedése határozza meg a nyitásirányt. Beltéri ajtó esetében abból a helyiségből kell a nyitásirány meghatározást végezni, ahová az ajtó nyílni fog.

Emellett az ajtók esetében a küszöböt is figyelembe kell venni a csere, vagy tervezés során. Műanyag bejárati ajtóink alap esetben 35 mm-es küszöbbel készülnek, igény esetén 20 mm-es küszöbbel is le tudjuk gyártani.

Parapet nélküli nyílászárók esetében a padlócsatlakoztatáshoz csak szilárd, lépésálló anyagok használata szakszerű. Puha (nem lépésálló) anyagok használata a küszöb vagy alsó tokelem deformációját okozhatják.

Ablakok nyitási iránya

A nyitásirány megállapítása a pántok felőli oldalon lehetséges. Balos az az ablak, amikor a belső oldalán szemben állva, a kilincset bal kézzel foghatjuk meg, szárnya bal felé nyílik, pántjai a szárnyat a bal kezünk felőli oldalán rögzítik a tokhoz. Jobbos az az ablak, amikor a belső oldalán szemben állva, a kilincset jobb kézzel foghatjuk meg, szárnya jobb felé nyílik, pántjai a szárnyat a jobb kezünk felőli oldalán rögzítik a tokhoz.

Az alapirányokon felül az ablakok esetében is szintén érdemes szemügyre venni az emelő-toló, bukó-toló ablakokat. Hiszen egy kisebb, tetőtéri gyerekszobába, egy apró ablakréssel rendelkező fürdőbe érdemes egy helytakarékos darabot választani. Míg a tágasabb dolgozószobába jöhetnek a nyitható darabok.

Helytakarékos megoldások

Természetesen a nyitási irányokat már a tervezéskor érdemes többször átgondolni, hogy ne a beépítéskor ütközzünk ellentmondásokba. Ezen felül az ablakok esetében a konyhában és a nappaliban gyakoribb a toló bukó megoldások kiválasztása, hogy az asztalnál, fotelekben ülők teljes kényelme mellett is megoldott legyen a szellőztetés lehetősége.

Ezekkel a helyspóroló megoldásokkal fokozatosság és kíméletesség érhető el a friss levegő beengedésekor, a pára kiengedésekor. Ön is hasonlóan gondolkodik? Minden részletre odafigyel? Látogasson el hozzánk személyesen is, hogy még részletesebben megismerhessük elképzeléseit.

Miért jó nálunk vásárolni?

23 év gyártói tapasztalattal, egy piacvezető üzletlánccal a hátunk mögött és rengeteg szakképzett eladónkkal felszerelkezve állunk rendelkezésére a szaküzletekben és az online ajánlatkérőben egyaránt. Természetesen arról is gondoskodunk, hogy igény esetén helyszíni felmérést, vagy a beszerelést is biztosítsuk.

Arra bíztatjuk Önt, hogy kérdéseivel, aggodalmaival, vagy épp vásárlói szándékával mindenképp forduljon hozzánk, hogy személyre szabottan a legjobb ajánlatot biztosíthassunk Önnek!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás