Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mennyit megy a légkondi nyáron? - ez az ablakaidtól is függ!

Mennyit megy a légkondi nyáron? - ez az ablakaidtól is függ!

Minden nyáron vannak olyan forróbb időszakok, amikor már a lakások sem jelentenek menedéket, mert azok is felmelegednek. Ilyenkor a légkondi lehet a legjobb megoldás – többnyire csúcsra is vannak járatva a légkondicionálókat beszerelő cégek, sokszor többhetes várólistát halmoznak fel, és maga a készülék is hiánycikk lehet.

Sokan azonban tartanak attól, hogy vajon milyen anyagi vonzata lesz annak, ha légkondit szereltetnek be, hiszen az áramot fogyaszt, némelyik nem is keveset. Nos, ez nagymértékben függ attól, hogy mennyit használjuk a légkondit, ami pedig azzal is kapcsolatban lehet, hogy milyen házunk szigetelése. Ezt viszont alapvetően befolyásolja, hogy milyenek a nyílászáróink.

Hogyan befolyásolják a nyílászárók a légkondi használatát?

A nyílászárók lehetnek a ház gyengepontjai, amennyiben rossz minőségűek, és a hőszigetelő képességük nem megfelelő. Ha ilyenek az ajtók és ablakok, akkor bizony könnyen lehet, hogy a klíma rengeteget fog fogyasztani, ugyanis a kellemes hűvös levegő kiszökik, a meleg pedig be az ajtókon és az ablakokon keresztül. Ez télen is érződik a fűtéssel, akkor is fölöslegesen sokat kell fűteni, ha nem jó a nyílászárók szigetelése. Nos, nyáron ugyanez a légkondi miatt, illetve a benti nagy meleg miatt lehet probléma.

Spórolni akarsz a légkondin? Ne spórolj az ablakokon!

A jó minőségű, jól szigetelő nyílászárók ugyan nem a legolcsóbb kategóriából kerülnek ki, és egyszerre nagyobb beruházást jelentenek, de nem szabad elfelejteni, hogy ezeket csak egyszer kell megvenni, az áruk viszont hamar visszajön. A megtérülés éppen annak köszönhető, hogy jól mérhető összegeket spórolunk télen a fűtésen, nyáron pedig a légkondin, ha a lakásból nem szökik ki a hő. A hőmérséklet megtartása kulcsfontosságú abban a tekintetben, hogy mennyit kell a szabályozó berendezéseknek menniük, azaz mennyi energiát, ezzel együtt pedig pénzt fogyasztanak. Megéri tehát hosszabb távon, ha a drágább, de jobb minőségű nyílászárókat választjuk.

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás