Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mekkora a műanyag bejárati ajtók hőszigetelési értéke?

Mekkora a műanyag bejárati ajtók hőszigetelési értéke?

Amikor bejárati ajtót választunk, több szempontot is figyelembe veszünk. Természetesen elsődleges a biztonság, de a mai modern bejárati ajtók tökéletesen megfelelnek ennek a követelménynek, így más kritériumokat is előnyben részesíthetünk. Napjainkban például a hőszigetelés kérdése sokakat foglalkoztat, így nem csoda, ha a műanyag bejárati ajtók iránt nő a kereslet. Hogy miért ez a típus a legjobb a rezsicsökkentés tekintetében, kiderül írásunkból.

Fa, fém vagy műanyag bejárati ajtó? Melyik mit tud?

A bejárati ajtók anyaga lehet fa, fém, illetve műanyag. Nem kell azt gondolni, hogy csak a fémajtók mögött lehetünk biztonságban, hiszen a zárakkal és egyéb biztonságtechnikai eszközökkel – például kamera, riasztó – hatékonyan tudunk védekezni a betörők ellen.

A faajtókat a szépségük, eleganciájuk miatt választják a legtöbben, de cserébe magasabb árat fizetnek. A modern faajtók kezelésére nem kell különösebb figyelmet fordítani, hiszen a gyártás magas színvonalon történik, így a felületkezelésnek köszönhetően a fa bejárati ajtók nem vetemednek. A hőszigetelési értékük is jónak mondható, egyáltalán nem maradnak alul a műanyag nyílászárókkal szemben.

Összegezve tehát elmondható, hogy azoknak, akik kedvező áron, jó minőségű kültéri ajtót szeretnének otthonukba, ami energiafelhasználás szempontjából is hatékony, a műanyag bejárati ajtó lesz a jó választás.

Az Aranyablaknál a műanyag ajtók gyártásának alapanyaga PVC profil, amely minden igényt kielégít. Csak UV-álló, stabil molekulaszerkezetű ajtókat készítünk. Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra is: a nyílászáró az elhasználódása után újra hasznosítható.

A műanyag bejárati ajtóink a felhasznált alapanyagnak köszönhetően nagy pontosságúak, kitűnő lég- és vízzárási tulajdonsággal rendelkeznek, jó hang- és hőszigetelő tulajdonsággal bírnak.

A műanyag bejárati ajtó dizájnja

Akkor sem kell elkeseredni, ha az otthon stílusához jobban illene egy faajtó. Bár az üzleteinkben kapható műanyag bejárati ajtók fehér színben készülnek, felár ellenében színes fóliával bevonhatók. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel!

Szakértő munkatársaink tudnak bővebb információt adni a részletekről, így arra bíztatunk mindenkit, keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Aranyablak üzletet, ahol kollégáink készségesen elmondják a színes műanyag bejárati ajtókról való tudnivalókat.

A népszerű Brügmann műanyag bejárati ajtó például aranytölgy, mahagóni, sötét tölgy dió és antracit szürke színben is kérhető. Így semmi akadálya annak, hogy a fa látványát becsempéssze otthonába! Ugyanígy a műanyag ablakok esetében is lehet választani fehértől eltérő színt, így a ház nyílászárói egységes kinézetűek lehetnek, hozzájárulva ezzel a harmonikus otthon megteremtéséhez.

Az is fontos kérdés lehet még, hogy üvegezett vagy teli legyen-e a bejárati ajtó. Az Aranyablak műanyag bejárati ajtói között mindkettő típus megtalálható, így egyéni igényeknek megfelelően lehet dönteni. Olyan helyen, ahol szűk és ablaktalan az előszoba, érdemes üvegezett ajtót választani, hogy természetes fény világíthassa meg a helyiséget.

Üvegválaszték tekintetében is adott több verzió, a Teraplast 88 műanyag bejárati ajtók esetében például 19-féle üvegezés közül lehet választani. Azt, hogy milyen legyen a minta, az ajtó alapszíne és a homlokzat színe is befolyásolhatja, de a csincsilla és a fatörzs sokak kedvence.

Az ajtón található forma, mintázat, üveg kiválasztásakor érdemes tisztában lenni azzal, melyik illik otthonunk stílusához. Szögletesebb és íveltebb minták, kerek és négyzet alakú ablakok tehetik különlegessé és figyelemfelkeltővé a bejáratot.

Milyen a műanyag bejárati ajtók hang- és hőszigetelése?

A műanyag nyílászárók hőszigetelése kiváló. Hogy tulajdonképpen mekkora, azt az ún. hőszigetelési érték jelzi. Ezt az értéket a gyártók egy számban adják meg, amelynek mértékegysége: W/m2K. Ilyenkor azt vizsgálják, hogy egy épületszerkezet 1 m2-én 1 ˙C hőmérséklet különbség hatására egységnyi idő alatt mennyi energia távozik vagy nyáron érkezik. Minél kevesebb ez az érték, annál jobb a hőszigetelése az ajtónak, illetve az ablaknak.

A témáról részletesen írtunk már "U" érték vagy "K" érték? című cikkünkben, melyet érdemes elolvasni, hogy tisztábban lássunk. Ebből az írásból megtudhatjuk, hogy az átlagos érték 1,4-1,1 közé tehető. Ma már olyan nyílászáró nem építhető be, ahol a szám magasabb, mint 1,6.

Ha megvizsgáljuk az Aranyablak gyártóüzeméből kikerülő modelleket, láthatjuk, hogy bizonyos típusoknál még ennél is kisebb az a szám, ami a mértékegység előtt áll.

  • Brügmann ajtónál: Ud= 0,9 - 1,4 W/m2K
  • Teraplast 88 ajtónál: Ud= 0,7 - 1,2 W/m2K
  • Teraplast 70 ajtónál: Ud= 1,4 - 1,6 W/m2K

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy a díszpanelek függvényében változik az ajtók hőátbocsátási értéke és a 88 mm-es szélességű, 7 légkamrás profilú Teraplast műanyag bejárati ajtók esetében különösen jó ez a szám. Így tehát, ha szeretnénk sokat spórolni a fűtésszámlán, akkor egy jó hőszigeteléssel bíró ajtót kell keresnünk, amely benntartja a meleget és nem engedi be a hideget. A Teraplast 88 bejárati ajtóink tökéletesek tehát e szempontból is.

A Teraplast 88 műanyag bejárati ajtók további előnyei

Az Aranyablaknál többféle műanyag bejárati ajtó kapható, a legszélesebb kínálat a Teraplast 88 ajtók esetében érhető el. Jelenleg 69 különböző modell közül lehet választani és természetesen a szín, valamint az üveg variálásával még több lehetőség áll elő! Nem kell tehát attól tartani, hogy a szomszéd házban vagy lakásban élők bejárati ajtaja is ugyanolyan lesz, mint a miénk.

Az egyedi igényeket ki tudjuk elégíteni méret tekintetében is. A szabványajtó 98 cm széles, 208 cm magas, vastagsága pedig 88 mm. A panelen látható minták elhelyezkedése arányosan változhat, ha az ajtót más méretben készül el.

Minden változtatást érdemes megbeszélni szakértő kollégáinkkal, akik a mintázat, a szín és az üveg kiválasztásában is tudnak segíteni, jó tanácsokat adni. A webáruházban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. Mivel mi magunk gyártjuk az ajtókat, könnyen tudjuk teljesíteni az egyéni kívánságokat is.

Összességében elmondható, hogy a Teraplast 88 műanyag bejárati ajtók 20 mm-es aluküszöbbel készülnek, 3 db 3D ajtópánttal és ROTO vasalattal kínáljuk őket. A tartozékok között megtalálható a 92-es fehér portál kilincs átmenőcsavarral és 50/65 általános hengerzárbetéttel. Hogy mik ezek pontosan, arról szintén érdemes munkatársainkat megkérdezni, akik a lehető legérthetőbben tudják elmagyarázni az egyes szakkifejezéseket.

A Teraplast 88 műanyag bejárati ajtók további előnye, hogy rendkívül könnyen tisztán tarthatók, időtállóak és nagyon jól bírják az igénybevételt, így akár családi házhoz, akár társasházi lakáshoz választják őket, remekül helyt fognak állni. Ráadásul minden modell igen kedvező áron érhető el!

A rendelés menete

Ha eldöntötte, hogy melyik műanyag bejárati ajtót rendeli meg, kérjen ajánlatot a terméklapon található űrlapon keresztül! Adja meg nevét, telefonszámát, e-mail-címét, írja le röviden egyedi igényeit és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Az ország 34 pontján található Aranyablak üzlet, így lakóhelyének 50 km-es körzetében elérhetők vagyunk! Térjen be a legközelebbi boltunkba, ahol személyesen is felteheti kérdéseit, megnézheti, megtapogathatja a kiválasztott alapanyagokat és minden apró részletet egyeztethet kollégánkkal. A bejárati ajtóhoz illő ablakok, előtető kiválasztásában is tudunk segíteni. Várjuk megkeresését!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás