Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Megérkeztek a mínuszok! A lakásodban meleg van?

Megérkeztek a mínuszok! A lakásodban meleg van?

Már egy ideje elkezdődött a fűtésszezon, igazán hideg azonban csak mostanra, a tél megérkezésével lett. Ha eddig ki lehetett húzni viszonylag takarékos fűtéssel, mostantól biztos, hogy kicsit jobban rá kell kapcsolni, legalábbis, ha nem akarunk a lakásban megfagyni. Hogy bent milyen idő van, az nem csak attól függ, hogy mennyire fűtünk be – fűthetünk akármennyire, ha a meleg kiszökik a lakásból.

 

Minden a szigetelésen múlik

Ha nem akarunk azért fűteni, hogy aztán a meleg nagy része elillanjon, fontos, hogy a lakásunk megfelelően legyen szigetelve, és megtartsa a hőt. Ezzel sok helyen probléma van. Gyakori jelenség, hogy csillagászati gázszámlát fizet az ember, a lakás mégis hidegnek tűnik, illetve fa tüzelés esetén nem ritka, hogy ipari mennyiségű fával gyújt be az ember, és mégis didereg, vagy naponta többször is rá kell rakni. Ez így semmiképpen nincs rendjén, olyan, mintha szórnánk ki a pénzt az ablakon.

 

Hol szökik ki a meleg?

Nos, ha szeretnék költséghatékonyan fűteni, az bizony ott kezdődik, hogy szigetelni kell a lakást. Sok esetben azonban ez adott, mégis panaszkodnak, hogy nem jó, olyan, mintha fölöslegesen fűtenének. És ilyenkor szokott előjönni az a probléma, hogy a nyílászárók hőszigetelése nem éppen a legjobb.

 

Régi építésű házakban fordulnak elő hatalmas, dupla faablakok, amik annak ellenére, hogy duplák, rengeteg hőt engedni ki, mert rosszul záródnak, és persze mert gyakorlatilag semmilyen hőszigetelő rendszert nem alakítottak ki bennük. Lehet akármennyire leszigetelve a ház, ha a nyílászárók ilyenek. Ugyanez vonatkozik az ajtókra is.

 

 

Nem a fával van a gond

 

Önmagában az, hogy  fa ablak vagy ajtó, nem jelenti azt, hogy rosszul szigetel: a modern technikával készült fa nyílászáróknál ilyen gond már nincs, bátran válasszuk ezeket, ha szeretnénk. A régiekkel a gond az, hogy nincsenek olyan hőszigetelő megoldásokkal ellátva, mint a mostaniak, ezért engedik ki a hőt. Ha ilyen gondunk van, a nyílászárók cseréje a megoldás – lépjünk időben, és jövő télen már spórolhatunk a fűtéssel!

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás