Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Megbízható műanyag redőnyök télen-nyáron

Megbízható műanyag redőnyök télen-nyáron

A redőnyök nagyon jó szolgálatot tesznek akkor, amikor valaki nem csak a pihentető alváshoz, de nappal is szeretne éjszakai sötétséget, nyugalmat teremteni. Akkor, ha váltott műszakokban dolgozunk, ezt nem is kell hosszasan magyarázni. De akkor sem kérdés ez, ha a nyári kánikulában szeretnénk hűs szobákat kialakítani a lakás különböző. Éppen ezért nagyon sok ember választja ezt a kiegészítőt az ablakaihoz.

De árnyékolókból, azon belül redőnyökből is nagyon sokféle van, különböző típusok, különbözőképpen használhatók, különböző alapanyagokból. Alapvetően fa, műanyag, és fém redőnyöket szoktak beépíteni, belső vagy külső tokkal. Belső tokra akkor van lehetőség, ha már eleve az ablak beépítésekor gondolunk a redőnyre is, a külső tok akkor lehet megoldás, ha utólag szeretnénk redőnyt az ablakunkra.

Mi a módi mostanság?

A fa redőnyök manapság kevésbé jellemzők, inkább csak régi házakon látni. Ennek oka, hogy nem éppen ideálisak, mert különösen a régi kiviteleknél a fa egy idő után elhasználódik, így a redőny is akadozni, rohadni, színeződni fog. A fém redőnyök már gyakoribbak, hiszen masszívak, strapabírók, de nehezek és drágák. Leginkább ez az oka annak, hogy a műanyag redőnyök a legnépszerűbbek mostanában. Önnek melyik a legszimpatikusabb megoldás?

Mivel tudnak többet a műanyag redőnyök?

A műanyag redőnyök egyik nagy előnye, hogy viszonylag kedvező az áruk. Ez nem jelenti azt, hogy fillérekért lehet hozzájuk jutni, legalábbis nem a valóban minőségi darabokhoz, azonban a fémhez képest például olcsóbbak.

Szintén kedvező tulajdonság, hogy bármilyen színben elérhetők, teljesen passzolhatnak az ablakhoz, nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum tekintetében. Érdemes úgy válogatni, hogy a párkány, a keretek és a redőny is összhangban legyenek.

A műanyag redőnyök könnyűek, ezért nem kell komoly fizikai erő a felhúzásukhoz, amennyiben az manuálisan történik, és nem elektronikusan. Éppen ezért sokkal nagyobb méretű egységekben is kérhetők. Tehát ebben a kategóriában a nagyobb méretű redőnyök felhúzása, leeresztése sem okoz gondot még a gyerekeknek sem, ellentétben például a fémmel, fával, melyek sokkal súlyosabbak.

Nem igényelnek különösebb karbantartást, mert a minőségi műanyagok és a megfelelő bevonatok erősek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Szerencsére nem használódnak el egyhamar, így sokáig jó szolgálatot tehetnek a bentlakóknak.

Műanyag redőny tisztítása

Érdemes néha a redőnyöket is lepucolni. Ha erre szánjuk el magunkat, mindössze egy puha rongyra és vizes szivacsra lesz szükségünk. A tiszta, langyos víz, esetleg minimális szappannal, kímélő mosószerrel vegyítve a legideálisabb oldószer.

Arra kell odafigyelni, hogy suvickolás közben ne mozgassuk ki jobbra, balra a fokokat, mert kiakadhatnak az oldalsó sínekből. Miután megvagyunk a lemosással, egy puha rongy segítségével megszáríthatjuk a felületet, így megelőzhetjük, hogy különösen a városi forgatagban, foltosan száradjanak meg.

Szerviz, javítás

Ha jó minőséget választunk, valószínűleg nem sok problémánk akad majd a redőnyökkel. Rendeltetésszerű használatukhoz hozzátartozik, hogy a megfelelő, párhuzamos síkban és enyhe húzóerővel mozgassuk őket. Ha mégis kiakadnának, és nem boldogulunk vele, hívhatunk szerelőt.

Ugyanez érvényes akkor, mikor a gurtni néhány év után, nagyobb igénybevétel miatt elszakad. Ha nem megfelelő gurtnit, dobozt választunk a redőnyökhöz, különösen, ha nagyobb méretűről van szó, akkor ez sajnos előfordulhat, és ilyenkor is érdemes szakemberhez fordulni.

Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk, ha hozzánk fordul elérhetőségeink egyikén, vagy személyesen valamelyik szaküzletünkben.

 

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás