Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Letisztult, otthonos botanikus kertek alkotják az idei lakás divatot

Letisztult, otthonos botanikus kertek alkotják az idei lakás divatot

Letisztult, otthonos botanikus kertek alkotják az idei lakás divatot

2020-ban a járvány sem akadályozhatta meg, hogy gyönyörű lakberendezési trendek és alkotások születhessenek szerte a nagyvilágban. A színes függönyök, virágminták, csillámpónik ideje lejárt… legalábbis a 2020-as év belső enteriőrjei számára. Persze az igazán elszánt divatdiktátorok sem fognak senkire furcsán nézni, ha imádja a színeket, sőt! Ha a színeket növényekben, termésekben, képzőművészeti alkotásokban is ki tudja fejezni, akkor az idei év zsenijének számít.

Idén ugyanis csupa természetközeli ötlet gazdagítja a termékpalettákat. A letisztult, minimalista hangulat mellett megjelent az ún. biophilia, vagyis az élő természeti világ iránt érzett heves szeretet, szerelem fogalma, ahol most többnyire nem azokra a hírekből ismert emberekre kell gondolnunk, akik összeházasodnak egy tölgyfával, vagy bokorral, hanem inkább a színek, hangulatok, és persze az élő növény dekoráció rajongóira. Nézzük is meg, mik a kedvencek idén!

Zöld falak minden mennyiségben

Festékre amúgysem lesz sok szükség, ha az idei év hangulatában szeretnénk felújítani, építkezni, hiszen a beton, vagy a terméskő sokkal jobban belefér majd a képbe, mint a festett falak. No de elsőként mindenképp szerezzünk be néhány futónövényt, bővítsük kertészeti tudásunkat, vagy még jobb, ha botanikust, kertészt, profi belsőépítészt keresünk meg ebbéli kívánságainkkal. A zöld fal ugyanis ebben az esetben a falra, falba vájt geometrikus alakzatra, mélyedésbe, polcos futtatóra felfuttatott növényeket jelenti.

Természetes fény a természet közelében

A konyhában lehetnek fűszernövény falak, a nappaliban apró, békalencseszerű, csipkés kis zöld növények. Ezekre hamarosan még visszatérünk, ugyanis a csobogókon is legfőbb ideje elgondolkodni. Témánál maradva: nem mindegy milyen növényeket, milyen mennyiségben, milyen burkolatok mellett helyezünk el. A természetes fény a legtöbb esetben nagyon jót tesz a közérzetünknek, sok és sokféle növény gazdájaként pedig végképp indokolt. Ezügyben szívesen segítünk, hiszen modern és jó minőségű nyílászáróink színben, szigetelésben, és stílusukban is megoldást kínálnak.

Mi az a biophilia?

A nemzetközi szaklapok sokszor ezzel a szóval írják le az idei év trendjei közt kiemelt figyelemben részesített természetközeli megoldásokat. Ez alapvetően egy pszichésen, mentálisan az átlagostól eltérő állapot. Olyan embereket jelöl, akik szerelemmel, de mindenesetre különösen erős és mély érzelmekkel vonzódnak természeti jelenségekhez, növényekhez.

Kapcsolatot vélnek felfedezni a különböző élő szervezetek és maguk között. Szóval lehetséges, hogy kicsit túlzó ezt a szót a belsőépítészet, a lakberendezés, vagy a dizájn területén alkalmazni, mindenesetre a lényeget jól mutatja. Jöhetnek a csobogók, szökőkutak, csepegtetők, párásítók, igazi dzsungel hangulat! A szigetelés és szellőztetés fontosságáról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ez hosszú távon is mutatós maradjon, és ne egy penészes nyári konyhára hasonlítson.

3D-s burkolatok, beton, fa, terrakotta

A lényeg tehát, hogy egy minimalista környezetet idén ne hagyjunk üresen tátongó barlangként ásítozni, de ne is pakoljunk bele felesleges bútorokat, felesleges színeket, mintákat. Elég, ha a természetet engedjük be. Ehhez remekül jönnek a nagy üvegfalak, tükrök, és persze a kombinálható, praktikus nyílászárók.

Elengedhetetlen az árnyékolás és a redőnyök, a szúnyoghálók beszerzése egy ilyen „botanikus kert” lakásban. Illetve fontos azt is szem előtt tartani, hogy a természettudatosság szempontjából időtálló, tartós, rendkívül magas minőségű darabokat válogassunk össze ajtók, ablakok tekintetében is. Nálunk a borovi fenyő ajtók, ablakok, a kimagasló minőségű és tartós műanyagok egyaránt megtalálhatók.

Ajánlatkérést online is szívesen megválaszolunk, illetve személyesen is várunk mindenkit szeretettel az üzleteinkben!

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás