Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Lakberendezés nyílászáró szempontból napjainkban

Lakberendezés nyílászáró szempontból napjainkban

Arra, hogy milyen nyílászárót ne vegyen, már kitértünk. Termékcsoportonként azt is átnéztük, hogy milyet érdemes. Az esztétikáról is rendszeresen szót ejtünk, de most kifejezetten erre a területre koncentrálunk. Mitől szép egy ablak, ajtó, redőny, garázsajtó, párkány, esetleg a kilincs? Röviden összefoglalva: az összhangtól.

Ha Ön azon szerencsések közé tartozik, akinek szilárd elképzelései vannak, akkor percek alatt összeállíthatja a portfóliót a kínálatunk alapján. Magyarország legkiterjedtebb hálózatával, piacvezetőhöz méltó kínálattal és kedvezményekkel, elérhető szaktudással és bemutatótermeinkkel garantáljuk, hogy könnyű lesz eligazodni a termékek között.

Ön még bizonytalan a keresésben?

A prémium minőségű nyílászárók palettájában nem olyan egyszerű eligazodni, ha Ön még tanácstalan a felújítással, építkezéssel kapcsolatban, hiszen sajnos, vagy épp szerencsére hosszú oldalakon át böngészhet a kínálatunkban. Első lépésként találtuk ki az ajtótervező lehetőségét, ami átsegítheti a kezdeti nehézségeken. Több mint 1000 variáció várja, hogy Önnek a tökéletes megoldást jelenthesse!

A fejlécen a kategóriákra kattintva külön listázva is megtekinthetők az egyes termékek, melyek leírásában pontosabb útmutató is található. A szakmai paraméterek és a szakemberek elérhetősége is könnyíti a választást, szóval emiatt sem kell aggódni.

Koncentráljon a szépségre, harmóniára!

Ezek után már csak az esztétikum az, amit az Ön képzelőerejére bízunk. És az ajtótervező mellett, most leírunk néhány támpontot, melyek segíthetik az egyéni stílus kialakítását, és kiindulópontként szolgálhatnak.

Egyik legfontosabb dolog a lakberendezésben a funkció és hangulat kettőse, melyek apró építőkövekből állnak. Ilyenek a falszínek, csempék, tapéták, a különböző felületek borításai. Ugyanilyen fontos az ezekhez kapcsolódó járólap, padló anyaga, színe. És ezeket követik a harmonikusan kiválasztott bútorok, kiegészítők, függönyök, növények, egy nappali esetében például a központi elhelyezkedésű asztal, vagy épp ülőgarnitúra, pihenőhelyek.

A fények játéka csak hab a tortán, mégis elsődleges szempont lehet az ablakok, ajtók kiválasztásánál. A teli ajtók elzárják, az üvegezett ajtók átengedik, vagy részben átengedik a beáramló fényeket. Az ablakok ma már természetesen a tökéletesen áttetsző pompát biztosítják, de árnyékolásuk és a sötétítés is meghatározó szempont a jövőtervezésben.

Éghajlati és környezeti szempontból is változó, hogy a zöldbe néző „tetőtől talpig” ablaküvegek a természetközeli színeket mutatják-e, vagy éppen a nagyvárosi forgatagban, a szürkésebb, fehérebb, feketébb árnyalatok dominálnak. Ha ezt letisztáztuk, érdemes a belső teret eszerint formálni és a lehető legjobban kihasználni a tér adta lehetőségeket.

Trükkök, tippek a színek és formák forgatagában

A lekerekített formák divatosak, és praktikusak is mostanában a bútorok, boltívek, térelválasztók között, ugyanis ezek optikailag bővítik és lágyítják a teret, otthonos, bájos hangulatot teremtenek. Sosem múló divat a pasztellszínek festése, a terrakotta, a rozsdás, barnás színek árnyalatai. Ezek egyfajta semleges, letisztult alapot biztosítanak a színes kiegészítőknek, növényeknek, bútoroknak.

A kombinációk manapság gyakran a felületek különbözőségére építenek, ehhez már szakértő véleményét is érdemes kikérni. Ilyenkor például kombinálják a fa, a fém és a modern, műanyag felületeket úgy, hogy végeredményben egy esztétikus eredményt kapjunk. Egy másik, szintén újkeletűbb divat az, melyben erősebb, élénkebb színek dominálnak a falakon.

Ezáltal az ajtók, ablakok festésében is, s ezeket egészíti ki a semlegesebb, letisztultabb berendezés. Például a domináns falszínekhez, mint a lila, a vörös, a sötétzöld, sötétebb kékek hozzákapcsolódnak az egységesen haloványabb, bézs, fa ajtók és ablakok, vagy épp a famintázatú műanyagnyílászárók hasonló visszafogott színekben.

Extrémebb esetekben, vagy például egyes helyiségek kiemelt szerepeltetésénél porondra lépnek a fekete, a bíbor, a sötétkék, vagy éppen erős sárga színek is. Ezeket a csempék, a párkányok, kilincsek, ablakkeretek, üvegfóliák is jól kiegészíthetik, vagy épp ellensúlyozhatják.

Teszteljen minket!

Jó hír, hogy színek szempontból nehéz megfogni minket, ugyanis ahogy említettük több, mint ezer variáció érhető el csak az ajtóink kínálatában is. Szerencsére a gyártás is a mi kezünkben van, ezért az egyedi megoldások is kedvező áron érhetők el. Bármilyen kérdés, vagy éppen egyedi kívánság esetén keressen minket bizalommal!

 

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás