Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Külső fa bejárati ajtó: igen vagy nem?

Külső fa bejárati ajtó: igen vagy nem?

Minden ember szép házra vágyik, amelynek megjelenése vonzza a járókelők tekintetét és elbűvöli a látogatókat. És sok tulajdonos számára a fából készült külső bejárati ajtó a szükséges elem ahhoz, hogy pontosan ilyen hatást érjen el.

A fa bejárati ajtók előnyei

Sok ma kapható bejárati ajtó a fa megjelenését próbálja utánozni – legyen szó fa utánzatra festett acélajtóról vagy fa erezetű üvegszálas ajtóról. Mindkét anyag nagyon jó bejárati ajtóhoz, de számos előnnyel jár, ha valódi fa bejárati ajtót választasz.

1. A faajtók vonzóbb megjelenést kölcsönöznek

A fából készült ajtók rendkívül vonzó esztétikai megjelenésük miatt népszerűek. Sokan az ajtók legvonzóbb anyagának tartják, és a fa többféle típusban kapható, amelyek szinte korlátlan választékban festhetők vagy pácolhatók. A fa természetes melegsége és szépsége más megjelenést és érzetet kölcsönöz a többi anyaghoz képest, amelyekből bejárati ajtók készíthetők.

2. Személyre szabott faajtó rendelhető

A fából készült bejárati ajtók könnyebben testre szabhatók, hiszen a panelek, modellek és egyéb különlegességek könnyen elkészíthetőek. Mivel a fa természetes anyag, amely többféleképpen alakítható, így szinte bármilyen méretű ajtónyíláshoz illeszthető. A fából készült bejárati ajtó kialakításához egyszerű ablakokat vagy üvegtáblákat is érdemes hozzáadni, hogy több fényt kapjon.

3. A fa hozzájárul a kényelmesebb légkör fenntartásához a házban

A faajtók hozzájárulhatnak otthonod energiahatékonyságának növeléséhez, és még a külső zajokat is csökkenthetik. Az anyag természetesen csillapítja a hangot, és távol tartja a hőt és a hideget, hogy megvédd otthonodat az időjárás viszontagságaitól és a külső zajtól.

4. A fából készült külső ajtók tartósak

Az éghajlattól függően a faajtók tartósak és ellenállóak. A fa a kopásállóság szempontjából az egyik legjobb ajtóanyag, továbbá ezek az ajtók kevésbé hajlanak és karcolódnak, és könnyebben javíthatók. Ahhoz viszont, hogy a lehető legszebbek maradjanak, gyakran festeni vagy lakkozni kell őket.

Mire kell figyelni a fa bejárati ajtó kiválasztásakor?

A fa sokoldalú, tartós és kiváló minőségű anyag. Faajtó vásárlásakor számos tényezőt kell figyelembe venned, hogy megtaláld a megfelelő ajtót, íme a 4 legfontosabb szempont:

1. Minőségi munka

Gondosan nézd meg, hogy az ajtó tartós legyen. A minőségi munka a részletekre való odafigyelést jelenti, amit nálunk megtalálsz.

2. Fa bejárati ajtó stílusa

Ha fa bejárati ajtót választasz, akkor a stílusra is figyelned kell. A fa egy sokoldalú anyag, amely számos opcióban elérhető, az egybejárati ajtóktól a dupla ajtókig, a többféle panel opcióig és a különböző modellekig. Különleges megjelenést kínál, és számos stílust kiegészít.

  • Hagyományos, fából készült bejárati ajtók – egyedi modelljei üveggel és fa panelekkel díszítettek, az időtlen megjelenés érdekében.
  • Klasszikus bejárati ajtók – varázsolj eleganciát és bájt egy történelmi megjelenésű háznak. Dekoratív modellekkel, csiszolt üveggel és rácsokkal is rendelkezhetnek.
  • Régi, európai stílusú bejárati ajtók – visszarepítheted vendégeidet az időben, amikor átlépik házad küszöbét.

3. Alkalmazkodás a helyi klímához

A helyi éghajlat az egyik olyan tényező, amelyet figyelembe kell venni a faajtó kiválasztása előtt, mert a hőmérséklet és a páratartalom szerepet játszhat a faajtó élettartamában. Egy másik változó az ajtó tájolása. A déli és nyugati tájolás általában több napfénynek teszi ki az ajtót. Gondolni kell azokra a funkciókra is, amelyek megvédheted a faajtókat az időjárástól, például fedett bejárat, eresz vagy verandatető.

4. Minőségi összeszerelés

Végül pedig az összeszerelés, ami ugyanannyira számít, mint az ajtóba fektetett munka. Ha úgy döntesz, hogy befektetsz egy fából készült bejárati ajtóba, professzionális segítségre lesz szükséged. Az ajtó professzionális beépítése garantálja, hogy az ajtó megfelelően illeszkedjen, nyíljon és zárjon, hogy maximális teljesítményt nyújtson.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás