Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Klíma nélkül is lehet hűvös a lakás: így segít a mozgatható lamellás zsalugáter

Klíma nélkül is lehet hűvös a lakás: így segít a mozgatható lamellás zsalugáter

A nyári forróság sokakat képes levenni a lábáról. Különösen nehéz elviselni a júniustól és augusztus végéig hőséget abban az esetben, ha klíma nélkül kell átvészelnünk az időszakot. Nehéz, azonban ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy lehetetlen!

Klíma nélkül is lehet ugyanis hűvös az otthonunk, ha a megfelelő nyílászárókat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket választjuk. Bármilyen meglepő is lehet elsőre, a tökéletes árnyékolás segítségével a lakás akár 4-8 fokkal is hűvösebb lehet a kinti hőmérsékletnél.

Most megmutatjuk azt, miért érdemes a mozgatható vagy más néven állítható lamellás zsalugáter mellett dönteni abban az esetben, ha szeretnénk, hogy otthonunk a legnagyobb nyári forróságban is kellemesen hűvös és élhető legyen.

Légkondi nélkül a kánikula ellen: jobb időben felkészülni

A modern világban már az első, melegebb napon hajlamosak vagyunk azonnal a légkondicionáló távirányítója után nyúlni. Pedig rengeteg olyan megoldás létezik, mely jóval energiatakarékosabb módon képes lehet a nyári kánikulában hűvösen tartani otthonunk levegőjét.

Ezek közül az egyik a megfelelő hőszigetelés. Fontos, hogy egy otthon felépítése vagy felújítása során ne csak a téli hidegre, de a nyári melegre is gondoljunk, és olyan hőszigetelési megoldást, valamint nyílászárókat válasszunk, melyek segítenek abban, hogy a lakás a legnagyobb hőségben is kellemesen hűvös lehessen.

De hasonlóan fontos a megfelelő árnyékolás is. Olyannyira, hogy ha a falakat vagy az ablakokat nem éri közvetlenül a tűző napfény, az otthonunkban akár 4-6 fokkal is hűvösebb lehet, ami a 30 fok fölötti hőmérséklet esetén már rendkívül felszabadító érzés.

Ha pedig árnyékolásról beszélünk, a legjobb természetes megoldást a fásítás jelenti. Sajnos azonban sokak nem tehetik meg, hogy otthonukat kellemes árnyékot adó fákkal és cserjékkel vegyék körbe, aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ma már a tökéletes minőségű nyílászárók mellé kiváló árnyékolástechnikai megoldásokat is vásárolhatunk!

Miért jó megoldás a mozgatható lamellás zsalugáter?

Amennyiben a célunk otthonunk egyszerű, ámde hatékony árnyékolása, az egyik legjobb megoldást a mozgatható vagy más néven állítható lamellás zsalugáter jelenti. A mozgatható zsalugáter tökéletes védelmet kínál a forró, nyári napsugarak ellen, lamellái ugyanis bármely szögben beállíthatók a teljesen nyitott és zárt állapotok között.

Ez azt jelenti, hogy a lamellák résein átengedni kívánt napfény és levegő mennyisége tetszőlegesen szabályozható. Ezzel a lehetőséggel pedig egyrészt könnyedén és egyszerű módon alakítható a helység hangulata és fényviszonya a zsalugáter lamellái között átjutó és falakat színező természetes napfénnyel. Másrészt pedig a forró napokon olyan árnyékolást biztosíthatunk, mely segít abban, hogy otthonunkat megóvjuk a kinti kánikula kellemetlenségeitől.

Hogyan működik a mozgatható lamellás zsalugáter?

A mozgatható lamellás zsalugáter működése rendkívül egyszerű. Lamelláinak mindegyike egy közös rudazat segítségével mozgatható és rögzíthető a kívánt pozícióban. Teljesen nyitott helyzetüknél ideálisan lehet szellőztetni a helyiséget a lamellák közötti nagy keresztmetszetű réseken átjutó friss levegővel, a lamellák zárt állapotánál pedig sötétítést lehet elérni.

A mozgatható lamellás zsalugáter ilyen módon tökéletesen alkalmas az olyan épületek és helységek nyílászáróinak árnyékolására, ahol elvárás a lamellák állíthatósága, mellyel szabályozható a beengedett fény és levegő mennyisége.

A tökéletesen hűvös lakás érdekében a zsalugáter többek között nagyméretű nyílászárókra, külső falsíkra, falkáván belülre, és akár rolós szúnyoghálóval egybeépítve is felszerelhető. Ezáltal is garantálva a kényelmet a forró nyári napok és kellemes hűvös éjszak idején is.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás