Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Kilincs-kisokos - hogyan válassz kilincset az ajtóidra?

Kilincs-kisokos - hogyan válassz kilincset az ajtóidra?

A lakásfelújítás alkalmával – a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett – célszerű kiemelt figyelmet szentelni a kilincseknek is. Az ideális darabok kiválasztásához mindenekelőtt érdemes átgondolni, hogy beltéri vagy bejárati ajtóra, esetleg más kültéri nyílászáróra kerül majd, valamint az ajtók funkcióit és megjelenését is számba kell venni, hogy a végeredmény ne csak praktikus és biztonságos, hanem esztétikus is legyen.

A típusok útvesztőjében

A kínálat felmérésekor szinte azonnal szembesülünk a ténnyel, hogy a lehetőségek tárháza sokkal szélesebb, mint előzetesen gondoltuk volna. Ahhoz, hogy ne vesszünk el az alternatívák között, tanácsos felmérni a saját igényeinket és lehetőségeinket.

A legkézenfekvőbb kérdés: kilincset vagy gombot válasszunk? Utóbbi leginkább a kültéri ajtók esetében lehet jó választás, ám ha valamiért ódzkodunk tőle (letörik, nehezebben nyílik stb.), akkor egy jó minőségű, biztonságos kilinccsel nem foghatunk mellé. Ügyeljünk a tartósságra és a zárhatóságra – ezekkel gondoskodhatunk felelősségteljesen az otthonunk védelméről.

Beltéri ajtók esetében lényeges szempont az is, hogy a nyílászáró milyen funkciót tölt majd be – ez dönti el ugyanis, hogy szükség lesz-e  kilincsre és ha igen, melyik fajtára.

Mindezek után a helyiség felmérése következik: célravezető eleve számításba venni a szoba méretét és az ajtó pozícióját, esztétikáját is, hogy az összkép harmonikus és élhető legyen.

Idegeneknek belépni tilos!

A bejárati ajtók esetén az elsődleges szempont a biztonság – sokan ezért is részesítik előnyben az ajtógombokat. A bejárathoz mindenképpen célszerű eleve olyan kilincset – és ajtót – választani, ami biztonságos és erős, hogy elkerülhetővé váljon az akadálytalan behatolás kockázata.

A zárat illetően is változatos lehetőségek kínálkoznak. A hagyományos kulcsos megoldás mellett választhatunk kártyával nyitható darabokat is. Ezek a szerkezetek offline rendszerben működnek, saját akkumulátorral, valamint további programokkal, vagy az okos otthon más elemeivel is összekapcsolhatók. Sokoldalúságuknak köszönhetően a kártyás zárak egy évtizeden belül a modern otthon egyik legfontosabb eszközévé válhatnak.

Mit nyerünk egy jó kilinccsel?

Praktikus és esztétikus otthont, de ami talán még ennél is fontosabb, nyugodt álmokat, hiszen biztonságban tudhatjuk az egész családot.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás