Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Készüljünk együtt a jó időre!  Korszerű árnyékolási megoldások

Készüljünk együtt a jó időre! Korszerű árnyékolási megoldások

A jó idő közeledtével egyre inkább aktuálissá válik a napsütés, a fülledt levegő elleni védekezés kérdése. Most még persze élvezzük a kellemesen langyos napsugarakat, azonban nemsokára itt a nyár, amikor a kellemesen melegből tűzforró lesz, és nem győzünk majd menekülni a napsugarak elől.

Nem a légkondicionáló készülékek használata az egyetlen lehetőség, sőt! A modern árnyékolók segítségével ezek használatát is lecsökkenthetjük, így sokkal egészségesebben, költséghatékonyabban üzemeltethetjük a háztartást!

Ilyenkor előtérbe kerülnek az árnyékolástechnikai megoldások, hiszen a kánikulában a lakás hűvös levegőjét is nehéz megtartani, ebben pedig ezek az eszközök sokat segíthetnek azáltal, hogy kizárják a forróságot. Mindemellett a korszerű ablakok mégis minimális szellőzést, friss levegőt biztosítanak a tökéletes komfort megteremtéséhez.

Redőnyök

A legkézenfekvőbb megoldások a redőnyök, amikből bizonyos fajtákat akár utólag is fel lehet szerelni az ablakokra. Redőnyből nem mindegyik típus ilyen, de ha a nyílászárók beépítése során nem gondolkodtunk előre, nem kell csüggedni, mert azért léteznek utólagos, jól kombinálható megoldások is. A legnépszerűbbek a műanyag és az alumínium redőnyök, melyeket erős strapabírás és hosszú élettartam jellemez.

Fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, és a beszerelést mindenképpen szakemberrel végeztessük el, így biztosak ehetünk benne, hogy a redőny tökéletesen kint tartja majd a napsugarakat. Színek, anyagok szempontjából is széles a kínálat, így érdemes ezt is átgondolni a lakberendező, tervező, vagy éppen szakképzett eladóink segítségével.

Reluxák

A reluxák a redőnyöknél kevésbé hatékonyak, de bármikor felszerelhetők utólag. Ha csak az a cél, hogy egy kicsit mérsékeljük a beszűrődő fényt, hogy ne üssön a szemünkbe a nap, de nem szeretnénk teljesen kizárni a világosságot, a reluxa tökéletes választás.

Jó döntés lehet például irodákba felszerelni, hogy senkinek ne süssön a szemébe a nap, és a monitorokat is jól lehessen látni, mégse legyen teljesen sötét, és ne melegedjen fel túlságosan a helyiség.

Szalagfüggöny, zsalugáter, roletta, spaletta, napellenző? Naná!

Az ablakok, teraszok fölé jó ötlet lehet napellenzőt felszerelni, ami akár feltekerhető kivitelben is kapható. Így, ha épp nem kell, nem akadályoz a kilátásban. Szalagfüggönyökkel, zsalugáterekkel, spalettákkal is szűrhetjük a beáramló fényt igény szerint, valamint a roletta és a sávroló is segítségünkre lehet ebben.

A sötétítő függönyök is képesek bizonyos mértékig elzárni a fényt, ma már egészen hatékony verziókat lehet kapni ebből a termékkategóriából is. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy hőszigetelés szempontjából a legjobbak is messze elmaradnak egy strapabíró redőny teljesítményétől.

Ezek alapján természetesen mindenki maga tudja eldönteni, melyik lehetőség ideális számára. Ugyanakkor a döntést megkönnyítve mi is rendelkezésre állunk, amennyiben árajánlat iránti igény, vagy szakmai kérdések merülnek fel. Országos hálózatunk üzleteiben magas szinten képzett, segítőkész eladóinkkal is érdemes személyesen konzultálni, hiszen legtöbbször ez adja meg legtisztább képet a választás során.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás