Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Itt a nyár: árnyékoljunk!

Itt a nyár: árnyékoljunk!

Ha az ablakok nem léteznének, ki kéne őket találni. Mert szeretünk kinézni az ablakon, csodálni a természet szépségét, szeretjük a délutáni súrlófényeket és az is remek tulajdonsága, hogy a természetes fények áteresztésével világossá varázsolják otthonunkat. Ennek ellenére nyáron érdemes eltekinteni ezektől az apró örömöktől, legalábbis a legmelegebb napszakban, 11-15 óra között. Ilyenkor a vakító napsugarak és a forróság ellen is kénytelenek vagyunk védekezni. Cikkünkben arra hoztunk néhány példát, hogyan tehetjük meg ezt sikeresen.

A megfelelő árnyékolástechnika megtalálása

Ahány ház, annyiféle ablak és természetesen annyi féle igény is felmerül, mikor az árnyékolástechnikáról van szó. Szerencsére manapság számos lehetőség létezik arra, hogy igényesen és esztétikusan védekezzünk a nap forró sugarai ellen. Az egyik legegyszerűbb és legesztétikusabb megoldás a függöny használata, mellyel tökéletes sötétítőhatást érhetünk el.

Amennyiben függönyt választunk, érdemes nagy hangsúlyt fektetni a textil anyagára, textúrájára. Ha sötétítés céljával választunk, mindenképp bizonyosodjunk meg róla, hogy elég vastag szövésű az anyag ahhoz, hogy ne eressze át a fényt. A függönyök azért is jó megoldások, mert szinte bármilyen méretű és formájú ablak elé elhelyezhetőek, nem igényelnek sok tervezést, nem szükséges nagy átalakításba sem fognunk.

Könnyű tisztítani őket és lecserélni is egyszerű a már megunt darabokat.  Manapság közkedvelt módszer az, ha a függönyök egészen leérnek a padlóig, hiszen ezzel igazán nagyvonalú, elegáns hatást érhetünk el. Azzal viszont számolnunk kell, hogy a sötét függönyök bezárják és szűkítik a teret, ezért, ha továbbra is tágas tereket szeretnénk a házban, akkor a sötétítőfüggöny használatát kétszer is meg kell gondolnunk.

A redőny is jó megoldás

A redőny azért jó megoldás, mert tökéletesen véd a nap sugarai ellen, könnyű használni, emellett esztétikus megoldás is. Egyetlen hátránya, hogy nem kifejezetten olcsó megoldás, viszont tökéletesen megéri a befektetést. A piacon elérhető alumínium-, műanyag- és csapágyazott redőny is, melyek esetében vakolható redőnytok vagy szúnyoghálóval egybeépített redőny is választható. 

A zajok ellen is mérsékelt szigetelést nyújt, emellett könnyedén beállíthatjuk vele azt is, hogy némi fényt azért átengedjen. A redőny igazi multifunkciós eszköz, mely a legtöbb esetben kitűnő megoldást jelent.

Az alumínium reluxa

A reluxa alumíniumból készül, a lakás nyílászáróinak belső oldalára szerelhető, a lamellák szélessége 25 mm, de létezik 16 mm-es változat is.  Ez a belső árnyékoló megvéd a kíváncsi szemektől és a nap káros sugaraitól is, emellett kifejezetten esztétikus megoldás.

Könnyen használható, időtálló és jól illeszkedik a környezetbe. A színskála összes árnyalatából választhatunk, így valóban az otthonunkra szabott hatást érhetünk el vele. Szerencsére tisztítása sem okoz nehézségeket, hiszen anyagából adódóan kiválóan lemosható vízzel, vagy nedves törlőkendővel is.

Szalagfüggöny

A szalagfüggönyök igazán elegáns hatást keltenek, mennyezetre vagy konzolra is szerelhetőek, emellett lehetőség van a trapéz és háromszög alakú ablakokra is felszerelni, melyek szinte egyedüli árnyékolója a szalagfüggöny.

A szalagfüggöny alkalmas a nagy üvegfelületek árnyékolására, emellett térelválasztóként is használható. Kifejezetten bő textil- és színválasztékban elérhető, ráadásul a ferde ablakokat is ideálisan árnyékolja.

A vászonroló

A vászonroló napjainkban újra nagy divat lett, sokféle változatban és különféle anyagokból rendelhető. A vászonrolót szerelhetjük a mennyezetre, konzollal az oldalfalra, de kiválóan alkalmazható ferde síkú tetőtéri ablakokhoz is, feszített kivitelben.

A vászonroló anyaga lehet fényáteresztő, fényzáró, reflexiós vagy alupigmentált is, emellett motoros változatban kivitelezve még könnyebbé tehetik a mindennapjainkat.

A fent felsorolt technikák mellett választhatunk napellenzőt, sávrolót vagy naphálót is, hiszen számtalan remek megoldás létezik szinte az összes ablak árnyékolására. A megfelelő árnyékolás nagyon fontos otthonunkban, ezért érdemes jól átgondolnunk, melyik opció mellett döntünk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás