Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így válaszd ki, hogy milyen színű legyen a fal és az ajtó

Így válaszd ki, hogy milyen színű legyen a fal és az ajtó

Sok ember szenved a színek párosításával, ezért teljesen normális, ha neked is meggyűlik vele a bajod. Szerencsére pár egyszerű módszer segítségével kiválaszthatod azokat a színkombinációkat, amik legjobban tükrözik az otthonod hangulatát.

Állíts össze egy színpalettát!

A színpaletták arra hivatottak, hogy több szín hangulatát tudják szemléltetni. Így ha van egy színpalettád, ami szimpatikus számodra, akkor a színek segítségével játszi könnyedséggel elérheted a megfelelő kisugárzást a térben.

Rengeteg weboldalon van lehetőséged arra, hogy összeállíts egy színpalettát. Amennyiben kicsit el vagy veszve, nézelődj inspirációk után. Ötletet meríthetsz már meglévő berendezések látványterveiből is.

Esetleg már neki álltál a paletta tervezésének, de egyik paletta sem sikerült úgy, ahogy szeretted volna? Ebben az esetben válogathatsz már előre elkészült kombinációk közül is. Elég csak rákeresned, és az internet több oldalt is ki fog adni, amin harmonikus színpaletták közül szemezgethetsz. Ezekkel a palettákkal garantáltan nem lőhetsz félre.

Használd élesben a palettát!

Több szoftver is a rendelkezésedre áll, ha ki akarod próbálni az összeválogatott színeket. Az Aranyablaknak is van egy ilyen tervezője, az Ajtótervező. Ebben a programban kiválaszthatod a fal és az ajtó színét, ami rálátást ad a kiválasztott színek kémiájára. A programban rengeteg szín közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a számításaidat.

A szín mellett még az ajtó és a kilincs típusát is ki tudod választani. Így nemcsak a színek szemrevételezésére használhatod a programot, hanem új ajtó beszerelése esetén is megnézheted, hogy a kiválasztott ajtó típusa mennyire illik a térhez.

Aranyszabály: a színek hőmérséklete egyezzen

Két ugyanolyan hőmérsékletű színnel nagyon nehéz félrelőni. Hiszen ezek a színek kiegészítik egymást. A színek hőmérsékletét viszonylag könnyű megállapítani: általában a meleg színek közé tartoznak a sárgás és pirosas árnyalatok, a hideg színek közé pedig a kékes zöldes árnyalatok.

Azonban van egy csavar: ugyanis a sárgás pirosas színeknek is lehet hideg árnyalata, ahogy a kékes zöldes színeknek is lehetnek meleg árnyalataik. Úgy lehet elkülöníteni ezeket az árnyalatokat, hogy megfigyeljük az érzést, amit keltenek bennünk. Hiszen a meleg árnyalatok általában komfortos, örömmel teli érzéseket generálnak az emberben, ezzel szemben a hideg árnyalatok pedig nyugodt és hűvös érzetet keltenek.

Így ha egy sárgás szín hűvös árnyalat érzetét kelti, akkor valószínűleg egy hűvös árnyalattal állsz szemben.

Építkezés vagy felújítás előtt állsz, és nem tudod, honnan szerezd be a szükséges dolgokat? Ez esetben hozzánk is fordulhatsz! Kínálatunk széles skálát fed le, több kategóriában is válogathatsz.

Legyen szó…

  • ablakokról,
  • beltéri ajtókról,
  • bejárati ajtókról,
  • redőnyről, vagy egyéb árnyékoló eszközökről,
  • garázsajtókról,
  • vagy nyílászárókról, az Aranyablaknál minden bizonnyal meg fogod találni azt, amit keresel.

Amennyiben mellettünk döntesz, olyan előnyöket élvezhetsz, mint…

  • a 34 belföldi üzlettel rendelkező bolthálózatot, ami miatt nem kell órákat utaznod a legközelebbi üzlethez;
  • a 25 éves tapasztalatot ajtó-ablak kereskedelemben, aminek segítségével bármikor el tudunk téged látni szakmai segítséggel, munkatársaink műszaki kérdésekre is fel vannak készülve;
  • a legkorszerűbb gépsorokon gyártott kínálatot, amelyek szigorú ellenőrzésnek lettek alávetve;
  • a több profil- és színvariációból álló választékot, hiszen gyártó révén egyedi kéréseket is tudunk teljesíteni;

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ez esetben nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot!

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás