Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így válassz ablakot a tetőtéri szobákba

Így válassz ablakot a tetőtéri szobákba

Ki ne álmodozott volna gyerekként egy békés, tetőtéri kuckóról? Talán még most is erről álmodsz, de az is lehet, hogy éppen a gyerkőcödet szeretnéd megörvendeztetni vele. Bármelyikről is legyen szó, az alábbiakban adunk néhány tanácsot, amelyek segítségével valóban hangulatos tetőteret alakíthatsz ki.

Kétségtelen, hogy ezek a helyiségek sajátos varázzsal rendelkeznek. Akár gyerekszobáról legyen szó, vagy éppen az új dolgozósarokról, a tető alatt valóban egy igen békés zugra lelhetsz. Azonban ebben az esetben le kell mondanod a tágas ablakokról, amelyek gondoskodnának a megfelelő fényviszonyokról.

Így rendezd az új dolgozószobád

Amennyiben munkára szeretnéd használni a helyiséget, a fényviszonyok még inkább felértékelődnek. Fontos, hogy a munkaállomásodat az ablak közelében helyezd el, ugyanis itt a legkönnyebb a kellő fénymennyiséget biztosítani.

Emellett arra is szánj időt, hogy kiválaszd a megfelelő nyílászárókat. Mit jelent ez? Azt, hogy a természetes fények beengedése mellett legyen árnyékolás is, valamint a szellőztetés se ütközzön problémába.

Gyerekkuckó a cserepek alatt

A fény-árnyék hatásokra és a szellőzésre természetesen akkor is ügyelned kell, ha nem te leszel a szoba lakója. Fontos, hogy amennyiben a gyermeked még kicsi, számára elérhetetlen helyen legyen az ablak zárja, így elkerülhetjük az esetleges baleseteket.

Emellett azt se hagyd figyelmen kívül, hogy a helyiségbe érkező levegő kellően tiszta legyen! Erre kiváló megoldás, ha olyan nyílászárót választasz, amit elláttak por- és rovarszűrő betéttel is, így elkerülheted a később felmerülő tartós légúti megbetegedéseket is.

Ha a fenti aranyszabályokat figyelembe veszed, akkor már könnyebben alakíthatsz ki magadban egy képet arról, hogy milyen nyílászáró lenne az ideális az emeleti helyiségbe. A Velux tetőtéri ablak például rendelkeznek ezekkel a kritériumokkal, ráadásul karbantartást sem igényel. Ha te is szeretnéd beszerezni az új ablakidat, lent kérhetsz árajánlatot.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás