Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így teremthetsz egész évben ideális hőmérsékletet a tetőtéri helyiségekben

Így teremthetsz egész évben ideális hőmérsékletet a tetőtéri helyiségekben

A megfelelő hőmérséklet otthonunkban mind a komfortérzet, mind az egészség szempontjából nagy jelentőséggel bír. Éppen ezért télen a hideg, nyáron pedig a kánikula ellen kell védekeznünk. Ebben pedig nem csak a klímaberendezések és az egyéb, modern fűtés- és hűtéstechnikai eszközök lehetnek segítségünkre.

A nyílászárók, különösen az ablakok megfelelő szigetelése és védelme legalább ennyire fontos. Ezek azok a felületek ugyanis, melyeken keresztül a kinti hőmérséklet leginkább képes otthonunk levegőjét, hőmérsékletét befolyásolni.

Éppen ezért most megmutatjuk azt, hogyan védekezhetünk a nyári forróság és a téli fagyok ellen egyaránt hatékonyan a tetőtéri szobák esetében, és hogy hogyan járulhat hozzá életminőségünk lényeges javulásához egy olyan egyszerű megoldás, mint a megfelelő árnyékoló felszerelése!

Így könnyíthetünk a nyári forróságon

Nyáron otthonunkat hatalmas hőtöbblet éri, a perzselő napsugarak hatása pedig különösen kellemetlen lehet abban az esetben, ha megfeledkezünk a megfelelő árnyékolásról. A hőség azonban hatékonyan enyhíthető, és ehhez nem feltétlenül van szükségünk klímára vagy egyéb hűtéstechnikai megoldásokra sem.

A probléma megelőzésében ugyanis hatalmas segítség, ha ablakainkat a megfelelő minőségű, napsugárzást blokkoló rolókkal vagy redőnyökkel szereljük fel.

Ezek a modern árnyékolástechnikai megoldások ugyanis hatékonyan képesek csökkenteni a szobába jutó hő mennyiségét, ezáltal otthonunk kevésbé melegszik át a nap folyamán. Így a napnyugta utáni órákban egy kiadós, esti szellőztetéssel hűvösebbé, kellemesebbé tehető a levegő.

A tetőtéri ablakok esetében a megfelelő árnyékolás különösen fontos, hiszen a lakás ezen pontjai vannak leginkább kitéve a hőségnek. Abban az esetben pedig, ha nem vigyázunk eléggé, nagyon hamar, nagyon kellemetlenül átmelegedhetnek.

Fontos tehát, hogy a tetőtér esetében különösen odafigyeljünk a védekezésre, és mindig gondoskodjunk a tetőablakhoz illő redőny vagy roletta használatáról. de ne feledkezzünk meg természetesen a megfelelő minőségű nyílászárókról sem, hiszen a modern tetőréti ablakok nem csak kiváló hőszigetelő hatással rendelkeznek, de beépített szellőzőnyílás segítségével a tökéletes levegőminőségről és a megfelelő klímáról is képesek hatékonyan gondoskodni.

Így enyhíthetünk a téli hidegen

A megfelelő nyílászáró nem csak nyáron, de télen is segít a tökéletes hőmérséklet megteremtésében és fenntartásában. Éppen ezért fontos, hogy a tetőtéri ablakok esetében a megfelelő hőszigetelő képességre is fokozott figyelmet fordítsunk.

Egy modern tetőtéri ablak hőszigetelésének köszönhetően képes megelőzni azt, hogy a kellemes, meleg levegő távozzon a lakásból, ami egyrészt növeli az egész éves komfortérzetet, másrészt segít abban, hogy a fűtési energiával hatékonyabban gazdálkodhassunk.

De nem csak a megfelelő nyílászárók, hanem az árnyékolástechnika is segítségünkre lehet a hidegebb hónapokban. A rolók és redőnyök a hideg levegő áramlásának kontrollálásában is hatkonyak. Képesek a belső, felületi hőmérsékletet megnövelésére, ezáltal javítva a hőszigetelést.

A nyári hónapokkal ellentétben azonban az árnyékolókat érdemes csak az esti órákban használnunk, hiszen a napközben ablakunkon beszivárgó naphő szintén segít abban, hogy otthonunk hatékonyabban és energiatakarékosabban felfűthető, majd komfortos hőmérsékleten tartható legyen.

Érdemes mindig előre gondolkodni

Legyen szó télről vagy nyárról, a megfelelő minőségű, modern ablakok és a hozzájuk illő árnyékolástechnika minden évszakban előnyünkre válik. Szemben a régi, rosszul szigetelő nyílászárókkal és árnyékolókkal, melyek nem csak a komfortos hőmérséklet elérését akadályozhatják egész évben, de energiatakarékossági és gazdasági szempontból sem kifizetődőek.

A megfelelő árnyékolástechnikai megoldást érdemes már az építkezés során felszerelnünk. Abban az esetben azonban, ha erre nincs alkalmunk vagy a pénztárcánk nem engedi, a külső hővédő rolók vagy a napsugárzást blokkoló redőnyök utólag is installálhatók anélkül, hogy szükségünk lenne a beépített nyílászárók cseréjére, túlzott megbolygatására.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás